Конгресвумен Спартц озвучила свої звинувачення проти Єрмака
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгресвумен Спартц озвучила свої звинувачення проти Єрмака

Конгресвумен Спартц озвучила свої звинувачення проти Єрмака
Джерело:  online.ua

Перша українка в Палаті представників Конгресу США Вікторія Спартц перерахувала претензії до голови Офісу президента Андрія Єрмака. Вона закликала Зеленського зайнятися цією проблемою.

Джерело: сайт Вікторії Спартц

Спартц перерахувала звинувачення проти Єрмака

Я знаю, що президент Зеленський веде небезпечну війну з підступним ворогом. Він витрачає багато часу на створення міжнародної підтримки, щоб захистити свою країну, але у нього є постійна внутрішня проблема, яку він повинен вирішити – голова Офісу президента Андрій Єрмак, - пише Спартц.

МЗС України відкинуло її попередні звинувачення щодо Єрмака.

Спартц закликала міністерство розглянути її заяву серйозно.

Завдяки потужній підтримці, яку я отримую від американців, українців і багатьох людей у всьому світі, я розумію, чому мої коментарі вразили Міністерство закордонних справ України. Я закликаю Міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці запитання щодо пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати нападки ad hominem (перехід на особистості), як це було досі. Українцям і американцям буде краще, якщо наші уряди відповідатимуть з належною обачністю, а не захисними банальностями.

Вона перерахувала звинувачення проти Єрмака:

  • Витік інформації в Білорусь і зрештою в Росію про операцію України із захоплення «Групи Вагнера», що призвело до її провалу;

  • Погане керівництво невдалими мирними переговорами з Росією перед війною;

  • Запевнення українського керівництва, що цього лютого нападу з боку Росії не відбудеться, всупереч західній розвідці, щоб перешкодити Україні належним чином підготуватися до війни;

  • Саботаж оборони Херсона та надання його росіянам для організації трагедії батальйону «Азов»;

  • Затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та висування необґрунтованих або навіть незаконних умов;

  • Цілеспрямоване затягування через нардепа Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора.

Нагадаємо, що раніше Спартц подала президенту США Джо Байдену листа щодо нібито зв'язків очільника Офісу президента Андрія Єрмака з Кремлем.

У МЗС ці звинувачення заперечують та називають їх «неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?