Корабль РФ пройшов біля газопроводу в Фінляндії, де потім виявили пошкодження — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Корабль РФ пройшов біля газопроводу в Фінляндії, де потім виявили пошкодження — Reuters

газопровід
Джерело:  Reuters

У Фінляндії розслідують випадок пошкодження газового трубопроводу Balticonnector. Слідчі розглядають два варіанти — диверсію і випадковість. У справі фігурують китайський контейнеровоз NewNew Polar Bear і російське судно "Севморпуть"

Корабль РФ пройшов біля газопроводу в Фінляндії, де потім виявили пошкодження

Пошкодження газопроводу і телекомунікаційного кабелю, які з’єднують Фінляндію та Естонію, сталося 8 жовтня. Згодом і Швеція повідомила, що третя лінія, що сполучає Стокгольм і Таллінн, була пошкоджена приблизно в той самий час, що й дві інші.

Поліція встановила в ході кримінального розслідування, що рух судна NewNew Polar Bear під прапором Гонконгу збігається з часом і місцем пошкодження газопроводу. З цієї причини розслідування зараз зосереджено на ролі зазначеного судна, — повідомили фінські слідчі.

Після заяви Фінляндії естонські слідчі, які також почали вивчати інциденти з телекомунікаційним кабелем. Вони заявили, що розглядають два кораблі — китайський NewNew Polar Bear і російське судно "Севморпуть".

Ми визначили, що під час інциденту в цьому районі перебували судна NewNew Polar Bear і "Севморпуть". Ми все ще з’ясовуємо, чи причетні ці судна до пошкоджень, — йдеться в заяві.

Лише ці два кораблі були присутні на всіх трьох місцях інциденту приблизно в той час, коли сталося пошкодження, згідно з даними відстеження суден, перевіреними Reuters.

Що відомо про результати розслідування Фінляндії

У заяві фінського правоохоронного відомства зазначається, що наразі планується провести аналіз зразків, які було зібрано в районі аварії у співпраці зі збройними силами та береговою охороною Фінляндії.

Незважаючи на те, що огляд місця події у зв'язку з пошкодженням газопроводу завершено, розслідування та присутність правоохоронців у цьому районі продовжуються, - підкреслюють фінські правоохоронці.

Там додали, що територію навколо пошкодження газопроводу буде "широко обстежено".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?