Корейський "Майдан" домігся свого: в мережі обговорюють гучну звістку
Категорія
Світ
Дата публікації

Корейський "Майдан" домігся свого: в мережі обговорюють гучну звістку

Корейський "Майдан" домігся свого: в мережі обговорюють гучну звістку
Джерело:  Associated Press

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе, проти якої в країні почалися масові акції протесту

, заявила про свою готовність піти у відставку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.


Вона вибачилася перед громадянами країни за корупційний скандал, в який вона потрапила, і висловила готовність достроково покинути свій пост, якщо парламент знайде спосіб безпечної передачі влади.


Раніше прокуратура Південної Кореї звинуватила помічницю і подругу президента Чхве Сун Сіль в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертвування в два пов'язаних з нею неурядових фонди. 20 листопада Чхве Сун Сіль були пред'явлені офіційні звинувачення в зловживанні владою і перевищенні повноважень.



Читайте також

:

Корейський Майдан

розгорається з новою силою: з'явилися відео


Згідно з конституцією, прокуратура не може висунути кримінальні звинувачення чинному президенту, оскільки вона має недоторканність, однак відомство заявило про причетність Пак Кин Хе до корупційного скандалу. Це і призвело до масових акцій протесту з вимогою відставки президента Південної Кореї.


Журналіст

Владислав Бовсуновський

зазначив, що Пан Кин Хе є донькою колишнього президента країни Пак Чон Хі, відомого своїми реформами, які дозволили економіці Кореї стати однією з кращих в світі.


"До речі, це дочка того самого Пака, який витягнув Республіку Корея (Південна Корея за радянською калькою) з повного краху. Дочка, м'яко кажучи, з дивацтвами. Але за рахунок авторитету батька стала президентом", - написав він у Facebook.


Фідель Борода

: "Пак і дочка; Лі і син - як то кажуть, відчуй різницю".


Як повідомляв ONLINE.UA,

в мережі з'явилися вражаючі відео, на яких відображені протести жителів Південної Кореї

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?