Король Британії Чарльз III згадав про Україну у Бундестазі
Категорія
Світ
Дата публікації

Король Британії Чарльз III згадав про Україну у Бундестазі

Король Британії Чарльз III згадав про Україну у Бундестазі
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 30 березня, Король Чарльз ІІІ знаходиться в Берліні в рамках офіційного візиту. Під час своєї промови в німецькому парламенті він торкнувся теми війни в Україні, висловивши занепокоєння щодо загрози, яку ця війна становить для безпеки всієї Європи. Король Чарльз III також наголосив на необхідності міжнародного співробітництва у вирішенні конфлікту та підтримав зусилля Німеччини у пошуку мирного вирішення.

Джерело: France-Presse

Король Британії Чарльз III згадав про Україну у Бундестазі

Під час свого візиту до Німеччини Король Чарльз ІІІ виступив перед депутатами Бундестагу, промовивши історичну промову. У своїй промові він закликав Європу об'єднатися та "черпати мужність у нашій єдності". Він також наголосив, що війна в Україні ставить під загрозу безпеку всієї Європи і що сильні та єдині відповіді на ці виклики можуть бути знайдені лише шляхом міжнародного співробітництва.

Лихо війни повернулося в Європу, загарбницька війна проти України принесла неймовірні страждання багатьом невинним людям. Безпека Європи, а також наші демократичні цінності перебувають під загрозою. Але світ не стояв осторонь... Ми можемо черпати мужність у нашій єдності, – сказав король Чарльз ІІІ.

Чарльз ІІІ та його дружина Камілла прибули до Німеччини 29 березня, де зустрілися з президентом Штайнмаєром біля Бранденбурзьких воріт, а пізніше відвідали прийом у палаці Бельвю.

30 березня король зустрівся з канцлером Шольцем, виголосив історичну промову в Бундестазі, а потім відвідає Центр прийому українських біженців у колишньому аеропорту "Тегель".

Що відомо про діяльність Чарльза III

Цікаво, що на зустрічі із Зеленським король Чарльз III висловив підтримку Україні та наголосив на важливості збереження єдності Європи в умовах загрози з боку Росії.

Він також висловив повагу до українського народу та зазначив, що "британський народ стоїть поряд з українським у ці важкі часи".

Зеленський у свою чергу подякував Чарльзу III за підтримку та визнав, що "сьогодні Україна почувається частиною єдиної родини європейських народів".

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?