Велика Британія святкує 70-річчя правління Єлизавети ІІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія святкує 70-річчя правління Єлизавети ІІ

Велика Британія святкує 70-річчя правління Єлизавети ІІ
Джерело:  online.ua

Велика Британія відзначає рекордні 70 років на троні королеви Єлизавети ІІ. Святкування триватимуть чотири дні і включатимуть військові паради, церковні служби, вуличні вечірки і концерт біля Букінгемського палацу.

Джерело: Reuters

Королева Британії святкує 70 років на престолі

96-річна Єлизавета відзначила сім десятиліть на троні в лютому, і святкування цього дня вирішили об'єднати зі святкуванням коронації, яка відбулася 2 червня 1952 року, щоб створити чотириденні вихідні для загальнонаціональних заходів, присвячених її правлінню з 2 по 5 червня.

Незрозуміло, скільки заходів на честь свого платинового ювілею на престолі відвідає королева, оскільки останні місяці вона пропустила низку урочистих заходів через те, що Букінгемський палац називає «епізодичними проблемами з мобільністю».

Чотири дні подій розпочинаються 2 червня з традиційного військового параду «Trooping the Colour» у центрі Лондона, після якого відбудеться обліт сучасних та історичних літаків.

Королева також має з'явитися на балконі Букінгемського палацу, щоб привітати натовп.

3 червня в лондонському соборі Святого Павла відбудеться служба подяки, а в суботу королева разом з іншими членами сім'ї має відвідати скачки в Дербі.

Пізніше біля Букінгемського палацу відбудеться концерт, на якому виступлять такі, як рок-група Queen, поп-група Duran Duran та американська співачка Дайана Росс.

Урочистості завершаться в неділю вуличними вечірками та гулянням у британській столиці.

Варто зазначити, що у вересні 2015 року Єлизавета обігнала свою прапрабабусю, королеву Вікторію, і стала монархом, який найдовше править за майже 1000 років королівської лінії, яка веде своє походження від нормандського короля Вільгельма I та його завоювання Англії в 1066 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?