Померла королева Великої Британії Єлизавета II
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Померла королева Великої Британії Єлизавета II
Джерело:  online.ua

8 вересня у віці 96 років у шотландському замку Балморал пішла з життя королева Великої Британії Єлизавета II. Про це повідомив Букінгемський палац.

Джерело:  Sky News

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Наступним монархом Великої Британії стане її старший син – 73-річний принц Чарльз. Його дружина, 75-річна Камілла, стане королевою-консортом (це означає, що дружина короля має рівний із ним соціальний статус і має жіночий еквівалент його монархічного титулу), - йдеться в повідомленні.

Що було відомо про стан здоров'я Єлизавети II

8 вересня британську королеву взяли під медичний нагляд через занепокоєння лікарів станом її здоров’я.

Після цього всі діти й онуки Єлизавети II вирушили до замку Балморал у Шотландії, а британський суспільний мовник BBC змінив сітку мовлення.

Протягом останніх місяців журналісти повідомляли про проблеми зі здоров’ям Єлизавети II, через які їй було важко пересуватися. Саме через це вона не була присутня на низці заходів.

Не можна також не згадати про те, що у червні 2022 року королева Великої Британії стала другим за тривалістю правління монархом у світі. Попереду неї виявився лише Людовік XIV, який правив у Франції з 1643 по 1715 роки.

Як відомо, Єлизавета II була коронована у 1953 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?