У Великій Британії визначились з новою королевою-консортом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії визначились з новою королевою-консортом

У Великій Британії визначились з новою королевою-консортом
Джерело:  online.ua

Королева Великої Британії Єлизавета II у спеціальному зверненні до нації закликала вважати дружину спадкоємця престолу принца Чарльза Каміллу Паркер-Боулз королевою-консортом після того, як її чоловік зійде на престол.

Джерело: BBC News

Дружина принца Чарльза стане наступною королевою

Звернення королеви Єлизавети II було зроблене у рамках беспрецедентної для королівської сім'ї події - Платинового ювілею монарху.

Цього року Єлизавета відсвяткує 70-річчя з моменту входження на королівський престол.

Отже після заяви Єлізавети у герцогині Корнуолльскої Камілли Паркер-Боулз заявився новий титул.

Коли прийде час і мій син стане королем, я знаю, що ви надасте йому та його дружині Каміллі ту ж підтримку, яку надавали мені. Я щиро хотіла б, щоб, коли настане час, Камілла стала королевою-консортом і продовжила б вірну службу. Я бачила, як моя мати виконувала цю роль під час правління мого батька, - підкреслила Єлизавета II у своєму зверненні.

Камілла Паркер-Боулз (фото - wikipedia.org)

Отже друга дружина принца Чарльза, який має зайняти престол, після цього буде мати титул королеви-консорта, що на відміну від правлячої королеви, не має повноважень у військовій та політичній сфері.

Принц Чарльз та Камілла Паркер-Боулз одружились у 2005 році.

З платиновим юбілеєм королеву Єлизавету вже привітав принц Чарльз.

Відданість королеви благополуччю свого народу з кожним роком викликає все більше захоплення. Ми глибоко усвідомлюємо, яку честь виявляє нам бажання моєї матері, - підкреслив він.

Королева Єлизавета II зійшла на престол у віці 25 років 6 лютого 1952 року.

За словами правлячої королеви, цей день вона пам'ятає не тільки як початок свого правління, але й як день смерті батька, короля Георга VI.

Королеву з ювілеєм вже привітали Борис Джонсон, Тереза Мей та Девід Кемерон, що у різні часи очолювали британський уряд.

Я віддаю належне її багаторічній службі і з нетерпінням чекаю на можливість зібратися разом з усією країною, щоб відсвяткувати її історичне правління влітку, - зазначив Джонсон

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?