Король Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців після смерті Єлизавети II
Категорія
Світ
Дата публікації

Король Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців після смерті Єлизавети II

Король Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців після смерті Єлизавети II
Джерело:  online.ua

Король Великої Британії Чарльз III вперше звернувся до нації після смерті своєї матері королеви Єлизавети II. Він вшанував свою матір та пообіцяв так само вірно служити своєму народу.

Джерело: зверннення Чарльза ІІІ

Новий король Британії звернувся до нації

Чарльз сказав, що королева Єлизавета «жертвувала заради обов’язку та відданості».

У її служінні ми побачили незмінну любов до традицій разом із безстрашним захопленням прогресом, що робить нас великими як націю, - сказав він.

Промова була попередньо записана в Букінгемському палаці раніше в п'ятницю.

Сидячи за письмовим столом із фотографією своєї матері, розташованою ліворуч від нього, Чарльз пообіцяв, що піде її стопами та служитиме своєму народу.

Як це зробила королева з такою непохитною відданістю, я теж урочисто обіцяю, протягом часу, що залишився, наданим мені богом, підтримувати конституційні принципи в серці нашої нації, - сказав король.

І де б ви не жили у Сполученому Королівстві, чи в Королівствах і територіях по всьому світу, і яким би не було ваше походження чи переконання, я намагатимусь служити вам з відданістю, повагою та любов’ю, як я робив усе своє життя, - додав він.

Чарльз також розповів про свою сім’ю, сказавши, що він покладатиметься на них, коли прийме роль, до якої він готувався понад 70 років.

Я розраховую на люблячу допомогу моєї коханої дружини Камілли, — сказав Чарльз, додавши, що «на знак визнання її вірної державної служби з моменту нашого шлюбу 17 років тому, вона стала моєю королевою-консортом».

Водночас його син Вільям отримав титул принца Уельського. Раніше його мав сам Чарльз.

Він також сказав, що хоче «висловити свою любов до Гаррі та Меган, оскільки вони продовжують будувати своє життя за кордоном».

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?