Космічний апарат NASA успішно скинув на Землю зразки з астероїда Бенну
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний апарат NASA успішно скинув на Землю зразки з астероїда Бенну

Космічний апарат NASA успішно скинув на Землю зразки з астероїда Бенну
Джерело:  online.ua

Космічний корабель NASA Osiris-REx успішно виконав своє завдання та скинув на Землю капсулу зі зразками каміння та пилу з астероїда Бенну.

Джерело: N ASA

Космічний апарат NASA успішно скинув на Землю зразки з астероїда Бенну

Космічний корабель NASA OSIRIS-REx виконав своє останнє завдання для цієї місії, випустивши свою капсулу зі зразками на Землю, – пишуть в космічному агентстві.

За даними Bloomberg, як і планувалося, капсула доторкнулася до нашої планети в пустелі Юта, США.

Команда NASA загорнула капсулу зі зразками астероїда у захисний мішок, вантажний контейнер та сітку, щоб її можна було доставити вертольотом у чисте приміщення на полігоні Дагвей.

Отримані зразки допоможуть вченим дослідити, як формувалися планети і як зародилося життя, а також покращити розуміння астероїдів, які можуть зіткнутися із Землею.

За 20 хвилин після події космічний корабель запустив свої двигуни, щоб прямувати на нову місію до астероїда Апофіс, і отримав назву OSIRIS-APEX.
Це мозаїчне зображення астероїда Бенну складається з 12 зображень, отриманих 2 грудня 2018 космічним кораблем OSIRIS-REx з відстані 24 км. Фото: NASA

Капсулу відкриють не раніше 26 вересня, а контейнер усередині, що містить дорогоцінний зразок астероїда Бенну, буде знову підготовлений до транспортування. Потім матеріал буде завантажать на літак і доставлять до Космічного центру NASA імені Джонсона у Х'юстоні, штат Техас.

Після цього зразок розділять між різними науковими установами та світовими космічними агентствами. NASA збереже 70% зразка, де аналізуватиме його протягом наступних років. Ще 25% буде розділено між більш ніж 200 вченими в 35 різних установах.

4% буде передано Канадському космічному агентству, а ще 0,5% – Агентству аерокосмічних досліджень Японії. OSIRIS-REx – перша місія NASA, яка зібрала зразок астероїда, але у японського агентства за плечима дві такі місії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?