Коваленко назвав головні цілі інформаційних атак РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Коваленко назвав головні цілі інформаційних атак РФ

Коваленко назвав головні цілі інформаційних атак РФ
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко розповів про найпопулярніші російські ІПСО та пояснив навіщо вони застосовуються в російсько-українській війні.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Мета інформаційних атак Росії

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що інформаційний “наступ” росіян спрямований, в першу чергу, на саме населення Росії, але також впливає і на наш інформаційний простір.

Інформаційні атаки здійснюються з метою:

  • інтеграції фейкової інформації в українському інформпросторі,

  • дестабілізації суспільства,

  • зниження довіри до Генштабу та Командування.

Які саме інформаційні атаки застосовують росіяни

Коваленко зазначив, що передусім РФ використовує маніпулятивні елементи, наприклад, маніпуляції термінами.

Експерт зазначив, що коли вони розповідають про Бахмут, то використовують термін або “котел”, або “оперативне оточення” чи просто “оточення”.

Він запевнив, що попри спроби окупантів дестабілізувати інфопростір України, Бахмут не знаходиться ані в оточенні, ані в оперативному оточенні.

Також росіяни брешуть про велику кількість українських втрат у Бахмуті і про те, що нібито втрати ЗСУ настільки великі, що поранених замість лікування кидають у бій.

Одним із фейків також є те, що в підрозділах ЗСУ лишилися тільки пенсіонери, а молодих, нібито всіх вбили.

Але ми розуміємо, що все це для внутрішнього споживача, — сказав Коваленко

Також росіяни активно намагаються впливати через західні ЗМІ.

От там щось написав “Washington Post”, щось написало “Politico” , от в “Bild” хтось написав про конфронтацію Залужного та Зеленського через Бахмут і понеслось воно по нашому інформаційному просторі… Ми вже давно не дивимося російське телебачення та не читаємо російських ЗМІ. Але саме через західні ЗМІ ця російська пропаганда дуже легко інтегрується в наш інформаційний простір. І тому, все ж таки, це є її впливом на наших громадян, – прокоментував Коваленко

Він додав, що хоч оборону на “інформаційному фронті” Україна тримає, але журналістам слід бути уважнішими та уточнювати у “дійових осіб” з подібних новин, що насправді відбулося і чи відповідає це тому, що написано у Західній “жовтій пресі”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?