Які міста можуть стати для росіян новими "бахмутами" — прогноз експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Які міста можуть стати для росіян новими "бахмутами" — прогноз експерта

Які міста можуть стати для росіян новими "бахмутами" — прогноз експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко прогнозує, що можливе взяття росіянами Бахмута не зможе суттєво вплинути на хід війни, оскільки на їхньому шляху вперед буде ще більше міст, нових "бахмутів", до яких вони будуть йти роками.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

У армії РФ вкрай мало шансів на подальше просування у разі захоплення Бахмута

За словами експерта, для Кремля Бахмут дійсно став своєрідним символом у війні, проте України, однак ймовірне падіння міста не стане значною втратою для ЗСУ.

Наші воїни протягом 9 місяців битви за цей населений пункт встигли ліквідувати десятки тисяч солдатів та виснажити армію ворога. Чого досягла Росія? Вона витратила колосальні ресурси та дуже багато живої сили, щоб просунутися вперед лише на декілька кілометрів.

Якщо буде захоплений Бахмут, то для росіян відкриються шляхи по трасі М 03 на Слов'янськ, а також 04 05, Костянтинівку H 20, а це вже у напрямку Краматорську. Це логічно та раціонально, якщо банально дивитися на мапу. Але також потрібно розуміти, що росіяни 9 місяців йшли до Бахмуту й пройшли від 4 до 10 км, залежно від того, з якої локації відбувався наступ. А що їх чекає за Бахмутом? Там ще щільніші та серйозніші лінії оборони, ніж були до Бахмуту.

Олександр Коваленко звертає увагу на те, що від Бахмуту до Слов'янська по трасі М 03 приблизно 30 кілометрів. Використовуючи елементарний підрахунок можна зрозуміти, що туди окупанти будуть йти ще декілька років.

Які міста можуть стати для росіян новими "бахмутами"

Військовий експерт зазначає, що на Донбасі є ще багато насалених пунктів, які російським окупантам буде вкрай складно захопити.

Насамперед йдеться про Костянтинівку, Олексієво-Дружківку, Дружківку, а уже потім Краматорськ.

Що це означає? Що вони 2 роки будуть йти до Краматорська? Якщо розмірковувати логічно, то взяття Бахмуту є загрозою для Слов'янська та Краматорська. Однак у росіян немає можливостей та сил для реалізації цієї загрози. У них з ресурсами величезні проблеми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?