Кожна наступна хвиля мобілізованих РФ буде заздрити попередній — експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

Кожна наступна хвиля мобілізованих РФ буде заздрити попередній — експерт

Кожна наступна хвиля мобілізованих РФ буде заздрити попередній — експерт
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак поділився з online.ua своїми пронозами на 2023 рік та пояснив, чому кожна наступна хвиля російським мобілізованих заздритиме попередній.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що заважає робити прогнози на 2023 рік

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, відповідаючи на запитання щодо "бавовни" у різних регіонах РФ, зазначив, що у 2023 році її буде удвічі більше.

Чи відбудеться це і яким буде 2023 рік розповів військовий експерт Іван Ступак.

Прогнози — річ невдячна, оскільки "чорний лебідь" може залетіти з будь-якого боку. На початку війни був розрахунок, що до грудня місяця російське угруповання сточиться. Розрахунок включав скільки вони втрачають в день, на місяць і можна було зробити прогноз. Проте "чорний лебідь" з території РФ залетів у вигляді часткової мобілізації, іранських дронів (ніхто не міг очікувати, що росіяни залучать Іран).

За словами експерта, саме такі речі не дозволяють зробити прогноз, коли ж російська армія повністю сточиться.

Але зараз можемо сказати, що у РФ немає доступу до ресурсу. Це той момент, коли ти не можеш грошима вирішити нагальні питання. Гроші є, а доступу до ресурсу немає. Ти не можеш купити в промислових масштабах техніку, прилади нічного бачення для танків, бо тобі ніхто не продасть, так само з оптичними приладами артилерії, авіації, авіоніки.

За словами експерта, у російської армії не вийде зробити армію по аналогії з НАТО.

У них не буде можливості оснастити свою техніку сучасною електронікою. Можливо, вийде дістати оснащення для авіації, але тільки поштучно, так само і з ракетами.

Мобілізовані росіяни не будуть мати достатньо оснащення

Також експерт передбачив, що такий технічний стан російської армії позначиться на нових хвилях мобілізації в РФ.

Буде багато піхотинців, але кожна наступна хвиля мобілізованих буде заздрити попередній. Тобто на більше оснащення не вистачить. Вони будуть змушені ховати техніку, відсилати людей, які будуть легкою здобиччю для нашої авіації.

За словами експерта, наші військові продовжать очищувати небо від ЗРК Панцир-С1, С-300, С-400, ЗРК Тор, використовуючи американські ракети AGM-88 HARM, які знищують цю техніку.

Наші безпілотники та пілоти більш безпечно почувати себе на лінії фронту і будуть випалювати російську техніку, яка знаходиться на землі. Процес буде тривати. Ми будемо отримувати від американців все більше озброєння, про яке й не йшлося у 2022 році.

Американці вдвічі збільшили виробництво ракет HIMARS, проте, за словами Ступака, це не ще не стеля.

Візит Зеленського був дійсно дуже важливим. Американський естеблішмент дуже уважно дивився на всі сигнали Білого дому під час цього візиту: коли Зеленського обіймали, прийняли прапор. Байден зустрічав Зеленського, як "онука" який повернувся з війни і який потребує допомоги від досвідченого "діда". Американський ОПК буде працювати на роки для забезпечезпечення безпеки США, ЄС та України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?