Як Україна дезінформувала росіян для успішного контрнаступу — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Україна дезінформувала росіян для успішного контрнаступу — відповідь експерта

Як Україна дезінформувала росіян для успішного контрнаступу — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Як масштабна кампанія з дезінформації росіян дозволила Україні здійснити блискавичний контрнаступ у вересні у Харківській області розповів online.ua військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Джерело: ютуб-канал online.ua

У вересні ми побачили контрнаступ Збройних Сил України на Слобожанському напрямку.

Військовий експерт Іван Ступак розповів, що дозволило Україні це зробити.

У мене було особисте сподівання, що на кінець серпня 2022 року Херсон буде деокуповано. Я помилився на 71 добу, але ця помилка була обґрунтована.

Ступак зазначає, що українські військові залучили президента України Володимира Зеленського до кампанії з дезінформації росіян.

Зеленський віддав публічний наказ звільнити Херсон. Я відверто скажу, що був здивований, що президент так відверто це сказав. Були сподівання, що щось тут відбувається. І, дійсно, цей процес відбувся. Росіяни клюнули на ці хитрощі.

Також водночас відбувалася велика гра з радіо дезінформацією, коли українські військові, використовуючи стільниковий зв'язок, звязувалися зі своїми рідними і казали, що їдуть в Херсон та повідомляли про багато техніки.

Були також певні переміщення нашої техніки в напрямку Херсона. Росіяни зробили аналіз: Зеленський наказав звільнити Херсон, радіорозвідка сказала, що безліч українських військових говорять, що їдуть на Херсон, супутникова розвідка також бачить переміщення. Вони клюнули, зняли з Харківського напрямку певну частину десанту, морської піхоти і затягнули в Херсон. А наші війська пішли на Харківську область.

За словами експерта, це зруйнувало плани росіян, оскільки вони оголили свої фронти на Харківському напрямку, залишили менше людей, що і дозволило ЗСУ швидко рухатися.

Дійсно, підманули. Це дозволило дуже швидко та активно звільнити Харківську область. Три дні росіяни взагалі не знали, як відповісти. Російська пропаганда це проковтнула і лише російські воєнкори вили: “Как так, что происходит, предательство”. І потім вже відбувся херсонський контрнаступ, але там є багато невідомого. Після війни ми будемо окремо спілкуватися.

Іван Ступак вважає, що буде багато питань щодо цього контрнаступу. Наприклад, чому жодного зразка техніки РФ не було захоплено на Херсонському напрямку або чому відступаючі сили РФ просто відступили.

Це питання буде винесено нашими політиками і журналістами. Зараз ми про це не говоримо, ми тішимося, що Херсон звільнили. Але така гірка пілюля це обстріли Херсона, вони хаотичні. Просто виїздить російський Град, навівся і просто стріляє, або російський міномет, який виходить і взагалі не прицільно обстріює.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?