Краще піти зараз. Замкомбат Інтернаціонального легіону про страх перед мобілізацією
Категорія
Україна
Дата публікації

Краще піти зараз. Замкомбат Інтернаціонального легіону про страх перед мобілізацією

Ян «Кенобі»
Джерело:  online.ua

Заступник командира 1-го піхотного батальйону Інтернаціонального легіону оборони України Ян із позивним «Кенобі» в інтерв'ю online.ua розповів, що варто не чекати, а обирати фах та мобілізовуватись вже зараз.

Чому варто мобілізовуватись вже зараз

Ян «Кенобі» каже, що зараз проблема в тому, що люди закінчуються.

І настане такий момент, що, можливо, доведеться всім потрапити туди. Це вже так, перебільшую, що всі будемо. Але зараз, поки люди сидять, на сраці рівно і думають: “Я там перечекаю, коли вже настане моя черга”.

Поки є зараз можливість, поки є шанс, краще піти зараз, обрати спеціальність, відучитися по фаху і працювати за певним фахом.

«Кенобі» каже, що люди бояться, що їх привезуть до військкомату насильно, там підпишуть якісь папери, одягнуть бронекаску, форму, дадуть автомат, привезуть на позиції і скажуть: “Мікола, сіді здєсь, умірай”.

Люди того бояться, але вони просто не усвідомлюють. Армія — це мікродержава всередині держави. Усе, що є в цивільному житті, повторюється і в армії. І от поки є зараз можливість, поки не настав критичний момент, краще вже зараз обрати і піти працювати за якимось фахом.

Ян «Кенобі»

Ян «Кенобі»

Заступник командира 1-го піхотного батальйону Інтернаціонального легіону

За словами «Кенобі», зараз відправляють на курси навчання за кордон, існує багато фахових курсів всередині країни. У навчальних центрах готують снайперів, ПТУРистів, водіїв, танкістів.

Людина була в цивільному житті трактористом — будь ласка, садимо тебе за танчик, проходиш курс навчання, якщо це якийсь совдеповський танчик, там, скажімо, 64-ка, 72-ка — сидиш вчишся на ньому.

Якщо це щось більш сучасне або європейське, “Леопард”, “Абрамс” — треба їхати за кордон на навчання, якщо ти пройшов фахову підготовку і тобі підтвердили, що ти фахівець — починаєш службу.

Комбат Інтернаціонального легіону згадує, що військові, які на «Бредлі» знищили ворожий Т-90 пройшли підготовку за кордоном, а командир машини казав, що у War Thunder грав.

З «Бредлі» спалити Т-90. Хто в це повірить? Це на грані фантастики. Це я розумію, що людина була патріотично налаштована, вона була готова боротися до останнього в той момент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?