Рада допрацює законопроєкт про мобілізацію до другого читання
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада допрацює законопроєкт про мобілізацію до другого читання

ЗСУ
Джерело:  online.ua

Профільний комітет Ради буде дооопрацьовувати новий законопроект по мобілізації, який 7 лютого був прийнятий в першому читанні. Є вже декілька моментів, що вже знаходяться в роботі.

Що хочуть допрацювати в новому законопроєкті про мобілізацію

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що до ухваленого в першому читанні урядового законопроєкту № 10449 про посилення мобілізації «у всіх є питання», над якими профільний комітет працюватиме до другого читання.

Зокрема, Арахамія перелічив три аспекти законопроєкту, які опрацюють:

  • щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає, — хочуть залишити все в редакції чинного законодавства;

  • переглянуть підхід до аспірантів — остаточного рішення немає, «шукатимуть компроміс»;

  • блокування рахунків.

Останній пункт, який є у законопроєкті, Арахамія назвав «точно неприйнятною нормою», яку, за його словами, навряд чи хтось підтримує в парламенті.

Це питання, які вже в роботі. Також працюємо в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроєкту. Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян, — заявив він.

Давид Арахамія

Давид Арахамія

Глава фракції Слуга народу

Також, за словами Арахамії, парламентарі ще раз переглянуть підхід до аспірантів. Нардеп зазначив, що наразі фінального рішення ще немає − шукатимуть компроміс.

Також працюємо в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроекту. Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато, − підсумував глава фракції "Слуги народу".

Що відомо про новий законопроєкт про мобілізацію

7 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію.

Раніше уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що нова версія законопроєкту про мобілізацію містить низку норм, які суперечать Конституції України, втім він закликав Парламент ухвалити законопроєкт у першому читанні.

30 січня Кабінет міністрів затвердив та вніс до Верховної Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію.

В оновленому законопроєкті пропонується запровадити заходи впливу на ухилянтів, які можуть бути застосовані за рішенням суду.

Кабінет міністрів у законопроєкті про мобілізацію пропонує чоловіків, які вперше будуть влаштовуватися на державну службу, приймати лише з базовою загальновійськовою підготовкою чи військовою службою.

Виняток − лише ті, кого визнали непридатними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?