Рада схвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада схвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні

Верховна Рада
Джерело:  online.ua

7 лютого парламент України у першому читанні підтримав законопроєкт Кабміну про мобілізацію.

Законопроєкт про мобілізацію схвалено у першому читанні

Нардеп Ярослав Железняк офіційно підтвердив, що ВРУ підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про посилення мобілізації.

За − 243 .(Я і колеги по фракції НЕ голосували). По фракціях: Слуга народу − 178, Європейська солідарність − 0, Батьківщина − 0, Платформа за життя та мир − 17, За майбутнє − 7, Голос − 3, Довіра − 18, Відновлення України − 12, Позафракційні − 8.

Ярослав Железняк

Ярослав Железняк

Депутат ВРУ

Що важливо розуміти, документ підтримали без пропозицій Комітету.

Народний обранець звертає увагу на те, що для внесення правок є час до 21 лютого, після чого буде голосування у другому читанні.

"Тобто найбільш ймовірно буде прийнято законопроект в цілому в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і вступить в силу через місяць, тобто у квітні", − підсумував Железняк.

ВРУ виправила норму закону щодо військовослужбовців в частині забезпечення їх права на біологічне батьківство

За законопроєкт №10448 в цілому проголосували 264 народних обранців.

Як наголошує Ярослав Железняк, проєктом Закону пропонується передбачити:

  1. У разі загибелі або визнання померлою в установленому порядку особи, репродуктивні клітини якої зберігаються, їх безоплатне зберігання відповідно до цього Закону здійснюється протягом 3-х років з моменту загибелі цієї особи, а після закінчення цього строку подальше зберігання таких клітин може бути продовжене за рахунок іншої особи, визначеної у розпорядженні особи щодо власних репродуктивних клітин.

  2. Фізична особа, репродуктивні клітини якої зберігаються відповідно до законодавства, має право розпорядитися ними на випадок своєї смерті.

  3. У разі використання для зачаття дитини репродуктивних клітин особи, яка здійснила відповідне розпорядження на випадок своєї смерті, ця фізична особа визнається батьком або матір’ю народженої у такий спосіб дитини;

  4. Установити, що волевиявлення особи, вчинене та посвідчене нотаріально, до введення в дію цього Закону щодо власних репродуктивних клітин, є підставою для застосування допоміжних репродуктивних технологій із використанням цих репродуктивних клітин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?