Країни G7 працюють над схемою стримування крадіжки українського зерна
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни G7 працюють над схемою стримування крадіжки українського зерна

Країни G7 працюють над схемою стримування крадіжки українського зерна
Джерело:  online.ua

Країни "Великої сімки" працюють над схемою, яка б дозволила стримувати крадіжку українського зерна росіянами.

Джерело: The Guardian

Країни G7 працюють над схемою стримування крадіжки українського зерна

За його словами, Британія очолить роботу над цією схемою. При цьому країна тісно співпрацює з Україною у її розробці.

"Ми вважаємо, що хімічна ідентифікація буде ефективним засобом стримування подальшої крадіжки українського зерна", - розповів Спенсер.

Крадіжка українського зерна

Нагадаємо, ще у травні минулого року українські чиновники заявляли про те, що Росія краде зерно на тимчасово окупованих територіях нашої країни. Цю інформацію, зокрема, підтверджував глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Він розповідав, що вкрадене зерно росіяни постачають у Сирію. Вони проводять такі постачання через тимчасово окупований Крим.

Викрадення зерна продовжується на тлі часткового блокування експорту українських сільгосптоварів морем через вторгнення росіян.

ЄС обмежив експорт зерна з України

2 травня ЄС встановив обмеження на імпорт української пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику до 5 червня. На цей крок Єврокомісія пішла після того, як Польща, Угорщина та Словаччина самостійно заборонили імпорт зерна з України.

Заборона ввелася, щоб зменшити надлишок поставок зерна в Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину.

Фермери цих країн скаржилися, що дешевше українське зерно робить внутрішнє виробництво збитковим.

У ЄК заявили, що в цей період українську пшеницю, кукурудзу, насіння ріпаку та соняшнику можна буде продавати будь-якій іншій країні 27 країн блоку, окурім Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини, проте через них можна здійснювати транзит.

Комісія заявила, що може продовжити обмеження на імпорт зерна після 5 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?