Країни НАТО вперше проведуть навчання з відбиття атаки РФ у Балтійському морі — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни НАТО вперше проведуть навчання з відбиття атаки РФ у Балтійському морі — Reuters

Країни НАТО вперше проведуть навчання з відбиття атаки РФ у Балтійському морі — Reuters
Джерело:  online.ua

У Балтійському морі пройдуть масштабні військові навчання країн НАТО за участю 30 кораблів та 3 тис військових. Вони вперше відпрацьовуватимуть реагування на російський напад.

Джерело: Reuters

НАТО проведе масштабні навчання у Балтійському морі

Двотижневі навчання Northern Coasts розпочнуться 9 вересня. У них візьмуть участь війська з усіх країн НАТО на Балтійському морі, а також Швеції, яка незабаром стане членом Альянсу, і небалтійських союзників – США, Канади, Нідерландів, Бельгії та Франції.

Ми посилаємо Росії чітке повідомлення про пильність. Надійне стримування має включати здатність атакувати, — сказав журналістам у Берліні віце-адмірал Ян Крістіан Каак.

Каак сказав, що Військово-морський флот США відправить до навчань корабель Mesa Verde, що має довжину понад 200 метрів та призначений для транспортування та висадки близько 800 морських піхотинців під час десантного нападу.

Країни НАТО відпрацюють захист морських шляхів

Навчання проходимуть біля берегів Латвії та Естонії і також сфокусуються на захисті морських шляхів через Балтійське море.

Фінляндія та країни Балтії майже на 100% залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувалкський коридор заблокувати — а це можна зробити легко, оскільки є лише дві дороги й одна залізнична лінія — тоді нам залишаться лише морські шляхи, і саме через них нам доведеться пробиратися , — зазначив Каак.

Нагадаємо, що Сувалкський коридор довжиною близько 65 кілометрів з’єднує країни Балтії з Польщею та основною територією НАТО в Європі.

Навчаннями керуватиме зі свого нового морського штабу в Ростоку німецький флот.

Reuters пише, що приєднання до НАТО Фінляндії та очікуваний вступ Швеції радикально змінив стратегічну позицію вздовж Балтійського моря, де більша частина узбережжя належала нейтральним державам.

За винятком невеликих ділянок, все узбережжя незабаром належатиме членам НАТО.

Читайте також:

  • Перевершують очікування. Генсек НАТО оцінив дії ЗСУ під час контрнаступу

  • Що допоможе Україні здобути перевагу над армією РФ у Чорному морі — відповідь Гуменюк

  • Командири НАТО зустрілися з Залужним на польському кордоні — The Guardian

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?