Країни загиблих у катастрофі МАУ громадян незадоволені вироками іранським військовим
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни загиблих у катастрофі МАУ громадян незадоволені вироками іранським військовим

Країни загиблих у катастрофі МАУ громадян незадоволені вироками іранським військовим
Джерело:  online.ua

Низка країн, чиї громадяни загинули в результаті збиття іранськими військовими українського пасажирського літака МАУ в 2020 році, незадоволені вироками іранського суду причетним до катастрофи. 

Джерело: МЗС України

Постраждалі країни критикують вироки іранським військовим 

Зазначається, що представники Міжнародної група з координації допомоги жертвам катастрофи вважають ви вироки іранського суду причетним до катастрофи військовим фіктивними, з метою відволікти увагу світової спільноти від невиконання Іраном міжнародних забов'язань та спроби уникнути відповідальності за катастрофу літака рейсу PS752.

Ані судові процеси, ані вироки, оголошені цього тижня, не принесли правди чи справедливості сім’ям жертв. Весь процес, починаючи з розслідування Іраном обставин збиття, не був неупередженим та прозорим, - зазначають представники МЗС України.

У відомстві зазначили, що рідні та близькі 176 осіб, які загинули в результаті збиття іранськими військовими українського пасажирського авіалайнера, продовжують чекати на справедливість.

Ми солідарні з родинами та близькими жертв збиття рейсу PS752 і докладатимемо усіх необхідних зусиль, допоки справедливість не буде забезпечена, - зазначають в МЗС України.

В Ірані винесли вироки причетним до катастрофи МАУ військовим 

Суд в Ірані виніс вироки десяти військовим Сил протиповітряної оборони за причетність до збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ в районі Тегерану у 2020 році.

Зазначається, що відповідно до вироків суду, військово службовці отримали від 1 до 13 років тюремного ув’язнення.

Розслідування справи тривало протягом трьох років. З цього приводу вже було проведено близько 20 судових слухань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?