США закликали союзників допомогти Україні з летальною зброєю
Категорія
Політика
Дата публікації

США закликали союзників допомогти Україні з летальною зброєю

США закликали союзників допомогти Україні з летальною зброєю
Джерело:  online.ua

США закликають союзників та партнерів зняти свої обмеження на постачання Україні летальної зброї для її захисту від агресії Росії. Про це заявила помічниця міністра оборони США Лора Купер під час онлайн-заходу “Зусилля США у сфері безпеки й оборони в регіоні Чорного моря”, проведеного Центром стратегічних та міжнародних досліджень.

Джерело: Центр стратегічних та міжнародних досліджень.

«Найперша річ, яку я хотіла б згадати — це те, що всі союзники повинні зняти свої обмеження на постачання летальних оборонних озброєнь. Але багато союзників досі зберігають обмеження — деякі з них стосуються програм оборонної допомоги, однак є і ті, що стосуються продажу летального озброєння», — зазначила Купер.

Україна повинна мати можливість купувати військові засоби, які потрібні їй для захисту, впевнена вона.

Купер додала, що США вже передали Україні та Грузії протитанкові ракетні комплекси Javelin, що може вважатися яскравим прикладом військової допомоги названим державам.

Окрім цього, вона підкреслила, що Україна надалі перебуває у фокусі уваги США, і «ми продовжимо забезпечувати допомогу у сфері оборони для України, яку вона потребує для свого захисту».

Купер також нагадала про важливість реформ в оборонній сфері України й наголосила, що США підтримують їх проведення.

Військова допомога США

Нагадаємо, 23 жовтня в Україну прибула нова партія протитанкових ракетних комплексів Javelin з США і нові боєприпаси.

Під час візиту президента Зеленського до Сполучених Штатів на початку вересня у Вашингтоні пообіцяли виділити додаткових 60 млн доларів для надання військової допомоги Україні. Раніше була узгоджена допомога в розмірі 250 млн доларів.

Зазначимо, що, починаючи з 2014 року, Україна отримала від США матеріально-технічної допомоги на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Що думають в Росії

Речниця МЗС Російської Федерації Марія Захарова на своєму брифінгу порівняла надання Україні військової допомоги країнами Заходу та США з чехівською зброєю на стіні, яка обов’язково вистрілить в останньому акті.

"Якщо говорити не стільки мовою військових, скільки художніми образами, то вони непогано описані у Чехова. Пам’ятайте: "Якщо у першому акті п’єси на стіні висить зброя, то в останньому акті вона обов’язково має вистрілити", – сказала Захарова.

Вона традиційно закликала європейські країни і США припинити "накачувати Україну зброю".

Читайте також:

  • Британське видання назвало можливі сценарії початку Третьої світової війни.

  • У Байдена виступили з гучною заявою про членство України в НАТО.

  • У Байдена попередили про новий план Путіна щодо газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?