У Байдена виступили з гучною заявою про членство України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена виступили з гучною заявою про членство України в НАТО

У Байдена виступили з гучною заявою про членство України в НАТО
Джерело:  online.ua

Під час щорічної міжнародної конференції «Одеські Дебати», тимчасова повірена у справах США та заступниця Голови Місії США в Україні Крістіна Квін закликала підтримати країну на шляху до євроатлантичної інтеграції. Вона також акцентувала на важливості відкинути дестабілізуючі елементи в цьому питанні, які зазвичай надходять з боку Росії.

Джерело: Посольство США в Україні

«Давайте відштовхнемо фальшиві наративи і дестабілізуючу поведінку Росії та залишимося об'єднаними та рішучими у гарантуванні права всіх країн в Європі щодо визначення власних шляхів зовнішньої політики та власних альянсів. Україна однозначно обрала свій шлях – євроатлантичну інтеграцію. За трансатлантичну єдність на підтримку України!» - зазначила Квін під час виголошення тоста у невимушеній атмосфері.

Квін прокоментувала ухвалений Радою закон про реформування судової системи

Нагадаємо, тиждень тому Квін прокоментувала нещодавно ухвалені Верховною Радою нові закони України про реформування судової системи. Вона зазначила, що їх реалізація дозволить значно підвищити рівень довіри до судів зі сторони українців. Насамперед, через посилення відповідальності щодо корумпованих представників судової гілки влади.

“Реалізація цих реформ стане суттєвим кроком уперед на шляху до трансформації України у сучасну, прозору європейську країну та принесе користь усім українцям», - зазначила вона.
Квін розкритикувала діючу сьогодні в Україні систему, і переконана, що вона “радше захищає, аніж усуває корумповані елементи”, які переклеслюють намагання зробити більш прозорим функціонування судів. У випадку, коли слово надається корупціонерам, чесні громадяни часто вимушені мовчати. Їхній протест подекуди несе за собою серйозні наслідки і саме з цим треба боротися, каже Квін.

Відносини Україна — НАТО

Зазначимо, що наразі Україна є єдиною країною, що не є членом Альянсу, але водночас, як ключовий партнер, є учасником більшості миротворчих подій під проводом НАТО. Зокрема, миротворці з України брали участь у місіях в Косові, Іраку, Афганістані.

Україну вперше запросили на розширене засідання НАТО

Днями стало відомо, що Україну вперше за 50 років запросили на розширене засідання Ради НАТО. На засіданні, крім іншого, підняли питання трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом, інновації в оборонно-технічній сфері, а також вирівнювання потреб в оборонній сфері та фінансових можливостей.

Читайте також:

  • МЗС відповіло Захаровій на закиди про “провокацію” через пункти зв’язку з Кримом.У

  • Путіна назвали найгірший сценарій майбутнього для РФ.

  • Через "відкриття дверей НАТО для України, "Путін б’є на сполох

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?