Путін б'є на сполох через "відкриття дверей НАТО для України"
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін б'є на сполох через "відкриття дверей НАТО для України"

Путін б'є на сполох через "відкриття дверей НАТО для України"
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін публічно зізнався, що вступ України в НАТО - це проблема, яка вкрай хвилює офіційну Москву. Окрім того, на його переконання, візит керівника Пентагону в Київ - це фактичне "відкриття дверей" для України в Альянс.

Джерело: сайт Кремля

Путін занервував через можливий вступ України в НАТО

"Формальне членство в НАТО може і не відбутися, але військове освоєння території України вже триває і це реально створює загрозу для Російської Федерації... Ось приїхав міністр оборони (США до Києва - ред.), який по суті відкриває двері Україні в НАТО. По суті, його заяву потрібно і можна саме так трактувати. Ніхто не говорить: "Ні"... Це не гарантія безпеки для Росії - це просто розмови на задану тему і, звичайно, нас це турбує... Що стосується баз, я знаю відповідне конституційне положення України, але навчальні центри ніхто не забороняє мати. А під маркою "навчальних центрів" можна все, що завгодно занести. Завтра під Харковом ракети з'являться, що нам з цим тоді робити? Не ми ж туди ліземо зі своїми ракетами, нам під ніс їх засовують. Звичайно, це проблема",- заявив Путін в ході виступу на міжнародному дискусійному клубі "Валдай".

 Він також почав переконувати присутніх, що наслідки розширення Альянсу військово-стратегічні. Не забув російський президент згадати й про те, що "у Польщі і Румунії встановили системи протиракетної оборони, на які можна встановити "томагавки" (ударні системи)".

Очільник Кремля почав скаржитися на те, що ніхто не відреагував на обіцянку офіційної Москви про те, що Росія не буде встановлювати в Європі подібних ракет, навіть якщо їм вдасться такі виготовити. Також Володимир Путін традиційно побідкався, що в Україні намагаються судити його кума і нардепа "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

"За що? За його відкриту політичну позицію?", - обурюється він.

Нагадаємо, декілька днів тому незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков публічно зізнався, що вступ України до НАТО – це найгірший сценарій для Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?