Кремль намагається відволікти увагу від власних військових злочинів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль намагається відволікти увагу від власних військових злочинів в Україні

Кремль намагається відволікти увагу від власних військових злочинів в Україні
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що Кремль намагається усіляко відволікти увагу від військових злочинів власної окупаційної армії в Україні та видає удари по військових об'єктах на території окупованого Криму за теракти.

Джерело:  ISW

Окупанти намагаються зірвати оголошення РФ країною-спонсором тероризму 

Задля цього Кремль намагається запевнити всіх, що удари по військових об'єктах армії РФ в анексованому Криму - це теракти.

Офіційні особи РФ, швидше за все, все частіше пов'язуватимуть напади українських партизанів на окуповані території з операціями, які проводять пов'язані з ісламістським екстремізмом організації, у спробі віддалити український партизанський рух від міжнародного співтовариства і підірвати заклики України офіційно визнати Росію державою-спонсором тероризму, - зазначають аналітики ISW.

За їх словами, атаки на військові об'єкти армії РФ в Криму цілком підпадають під законне застосування сили і не є терористичними актами, і немає жодних доказів того, що ці напади скоєно екстремістами.

За словами президента Володимира Зеленського, наразі найважчі бої з кремлівською окупаційною армією ЗСУ ведуть в районі Авдіївки, Бахмута та на Харківщині.

Авдіївський напрямок, Бахмутський, Харківська область, деякі інші напрямки - там зараз найважчі бойові дії, - підкреслив голова держави.

Президент наголосив, що окупанти також намагаються покращити тактичне становище у деяких районах Запорізької області, але там все виглядає безнадійно для них.

Українські воїни крок за кроком знищуватимуть потенціал окупантів, і настане день, коли ворог згине і на Запоріжжі, і на півдні, і на сході країни, і в Криму. Окупанти згинуть, як роса на сонці, і наша оборона є й буде цим сонцем, - зауважив голова держави.

Тим часом представники Оперативного командування "Південь" повідомили про знищення складу боєприпасів армії РФ у Білогородці на Херсонщині.

Наша авіація продовжувала практику атак опорних пунктів і районів зосередження ворожої сили, озброєння та техніки. Таких уражень завдано в районі Нововознесенського та Олександрівки, - повідомляють представники ОК "Південь".

За минулу добу на півдні України українські військові знищили:

  • 29 солдатів;

  • самохідну гармату 203-го калібру "Піон";

  • 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки;

  • склад постачання боєкомплекту в Білогірці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?