Кремль натякнув на небажання Путіна говорити із Зеленським про війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль натякнув на небажання Путіна говорити із Зеленським про війну

Кремль натякнув на небажання Путіна говорити із Зеленським про війну
Джерело:  online.ua

У Кремлі стверджують, що наразі не ведеться жодної підготовки до зустрічі президента Володимира Путіна з президентом Володимиром Зеленським, а його позицію щодо України нібито можна побачити в оприлюдненій нещодавно статті.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, стаття може вказувати на настрій диктатора щодо змістового наповнення контактів із Києвом. Водночас із цим вона не впливає на перспективи зустрічі (хоча оприлюднена за кілька годин до переговорів Зеленського з Ангелою Меркель).

“Давайте з вами виходити з того, що президент Путін сказав, що він готовий до зустрічі з президентом Зеленським, і сказав це не один раз. Це було сказано ще до публікації цієї статті”, - стверджує Пєсков.

Він наголосив. що Путін нібито готовий зустрітися із Зеленським, однак не буде обговорювати теми, які буцімто “марно обговорювати на двосторонньому рівні”. Станом на 13 липня російська сторона не підтримує діалог з Києвом щодо зустрічі на найвищому рівні.

“Ми ж говорили, що потрібно спочатку підготувати цю зустріч. Як мінімум, спочатку повинні якось адміністрації поговорити один з одним, визначити коло питань ... Саме відштовхуючись від цієї статті, можна вже розуміти настрій президента Путіна на можливе смислове наповнення російсько-українських контактів”, - резюмував Пєсков.

Зеленський про статтю Путіна

Український президент обізнаний про факт оприлюднення матеріалу, сповненого спрощень та викривлень історичних явищ на користь російської сторони. Він наголосив, що така заява з боку Кремля не залишиться без відповіді, однак перш за все привітав Путіна, який бідкається на нестачу часу на переговори, проте пише статті.

“Можу тільки позаздрити, що стільки часу президент такої великої держави може собі дозволити і витратити на таку детальну роботу. Ми постійно говоримо про зустріч президентів України та РФ, але нам кажуть, що часу не вистачає. Я ж просто не знав, на що він витрачає цей час і зараз я бачу результат”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?