Кремль не знайшов пояснення резонансному алкогольному закону Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль не знайшов пояснення резонансному алкогольному закону Путіна

Кремль не знайшов пояснення резонансному алкогольному закону Путіна
Джерело:  online.ua

Спікер Кремля Дмитро Пєсков не зміг знайти аргементи і пояснити, чому президент Росії Володимир Путін підписав резонансний алкогольний закон, яким заборонив називати шампанським вино з Шампані. Але при цьому зажадав виконувати президентський закон.

Джерело: ТАСС

Російські журналісти запитали у Пєскова, чи немає в Кремлі відчуття, що подібні алкогольні обмеження є абсурдними. Він у відповідь заявив, що закон Путіна спрямований на підтримку російського виноробства, але від детальних коментарів відмовився.

"Ну слухайте, це ж така історія давня, з назвою. Вона йшла з радянських часів. Я б від детальних коментарів утримався. Закон прийнятий, він повинен виконуватися", - коротко відповів Пєсков журналістам і закрив цю тему.

Путін заборонив називати шампанським вино з Шампані

Путін 2 липня підписав закон, який визначає особливості виробництва і обороту виноробної продукції в Росії. Поправки, зокрема, свідчать, що "використання географічного зазначення та найменування місця походження товару щодо виноробної продукції здійснюється в рамках російської національної системи" відповідно до законодавства про виноградарство та виноробство.

Згідно з нововведеннями, поняття "шампанське" Путін дозволив використовувати тільки щодо вин, вироблених на території Росії. Закордонним виробникам запропоновано перекласифікувати свої шампанські вина в "ігристе вино".

Після цього виробник преміальних алкогольних напоїв Moet Hennessy оголосив про тимчасове припинення поставок свого шампанського в Росію, але вже 5 липня компанія все ж погодилася маркувати свою продукцію як "ігристе вино", а не як "шампанське", заради збереження російського ринку.

Реакція мережі на алкогольний закон Путіна

Вимога Путіна називати напої з Шампані не шампанським, а ігристим вином, викликало бурхливу реакцію в мережі. Росіяни жартують, що скоро і зарубіжні авто він накаже називати чотирьохколісними возами.

  • А давайте приймемо закон, що автомобілем може називатися тільки продукція "АВТОВАЗ", а собакою тільки порода "Російська борза". Росія - батьківщина слонів !;

  • Дивно, що російський уряд не оголосив себе єдиним власником слова "горілка" в світі .....;

  • За аналогією з шампанським тепер треба закон, щоб мерседесом називати тільки машини, вироблені в Росії. Зроблені за кордоном - самохідні чотириколісні візки;

  • Росія дозволить використовувати поняття "фільм" тільки щодо фільмів, знятих в Росії. Фільми, зняті в Голлівуді, повинні перейменуватися в "самодіяльність";

  • Путін зовсім мізками скресла. Молодець, скоро це стане очевидно всім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?