Путін затвердив покарання за порівняння агресії СРСР з нацистською Німеччиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін затвердив покарання за порівняння агресії СРСР з нацистською Німеччиною

Путін затвердив покарання за порівняння агресії СРСР з нацистською Німеччиною
Джерело:  online.ua

Лідер російського режиму Володимир Путін затвердив підписом закон “Про внесення змін до Федерального закону “Про увічнення перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”, яким забороняється порівнювати СРСР з нацистами у Німеччині.

Джерело: портал правової інформації РФ

За оприлюдненими даними, у статті 6 закону говориться про заборону публічного ототожнення цілей, рішень, дій керівництва СРСР з відповідними факторами, які належать до нацистської Німеччини в епоху Другої світової війни.

Йдеться перш за все публічні виступи, твори, публікації в інтернеті чи безпосередньо в медіа.

Одночасно з цим Путін затвердив заборону на публічне заперечення ролі “радянського народу” в перемозі над нацистським режимом у Німеччині, а також роль у “гуманітарній місії СРСР при звільненні країн Європи”.

Гуманітарною місією в Кремлі вважають повномасштабне вторгнення, окупацію та маріонетковий контрольна наступні десятиріччя відносно країн східної Європи - Польщі, Чехії, Словакії, розділеної навпіл Німеччини тощо.

Путін про Другу світову та СРСР

Російське керівництво з ревнощами та ледь не істеричністю ставиться до всіх публічних заяв, які не йдуть за риторикою в унісон із кремлівськими тезами про події 1930-40-х років у світі.

Сам Путін особисто любить писати й публікувати статті про історичні епізоди, які радше схожі на політичні заяви про сучасність. Ці так звані статті широко критикуються з боку професійних істориків.

Наприклад, таку публікацію президент РФ підготував навесні 2020 року. У статті Путін аналізує витоки війни, жорстко критикує Мюнхенську угоду і політику західних держав того часу й виправдовує пакт Молотова-Ріббентропа. Російське посольство запропонувало “в майбутньому використовувати статтю Володимира Путіна для підготовки історичних матеріалів”.

Цьогоріч під час параду в Москві Путін знову виступив зі звинуваченнями на адресу тих, хто хоче переписати історію Другої світової війни. Саме так звинувачує російська сторона всіх, хто дорікає їм викривленнями та виправданням диктаторської, агресивної політики СРСР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?