Путін офіційно дозволив військовим блокувати Керченську протоку
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін офіційно дозволив військовим блокувати Керченську протоку

Путін офіційно дозволив військовим блокувати Керченську протоку
Джерело:  online.ua

1 липня президент Росії Володимир Путін у відповідь на посилення присутності НАТО в Чорному морі підписав закон, яким офіційно дозволив російським військовим з Росгвардіі блокувати Керченську протоку при "загрозі незаконного проникнення".

Джерело: портал правової інформації РФ

Новим законом Путін дав вказівку російським військовим блокувати території та акваторії об'єктів, що охороняються для припинення спроб "незаконного проникнення". Тепер під час охорони цих територій військові зможуть проводити оточення в разі спроби "незаконного перетину і проникнення" в акваторію і в разі спроби покинути її. "Законність проникнення" судів будуть оцінювати в Кремлі.

У пояснювальній записці зазначено, що Росгвардія охороняє акваторію Керченської протоки, міст через нього і акваторію російського енергомоста з Кримом.

Такі дії офіційної Москви є черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави, оскільки саме Україна має права регулювати судноплавство в цих акваторіях Чорного моря.

Путін дозволив блокувати Керченську протоку після інциденту з HMS Defender

Путін підписав закон про блокування Керченської протоки після того, як 23 червня звинуватив британський есмінець HMS Defender в незаконному "вторгнення в територіальні води РФ". У Міноборони РФ заявили, що корабель був видворений попереджувальними пострілами і бомбометанням.

На наступний день британський прем'єр Борис Джонсон прокоментував "обстріл" британського есмінця росіянами. Він заявив, що Defender проходив через українські територіальні води. Він нагадав, що Крим - це Україна, і Лондон не визнає "російську" приналежність цих вод.

У Міноборони Великої Британії пізнише підтвердили, що проходод есмінця біля берегів Криму був спланованим для того, щоб продемонструвати підтримку Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?