Кремль планує використати мобілізованих для повторного наступу навесні та влітку — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль планує використати мобілізованих для повторного наступу навесні та влітку — ГУР

Кремль планує використати мобілізованих для повторного наступу навесні та влітку  — ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, мобілізованих росіян командування злочинної армії готує до нового наступу в Україні навесні та влітку цього року. 

Джерело: інтерв'ю Скібіцького The Guardian

Що відомо про підготовку окупантів до нового наступу в Україні 

Скібіцький зазначив, що РФ планує додатково мобілізувати ще 500 тис осіб до вже мобілізованих 300 тис.

На думку представника ГУР, мобілізованими командування злочинної армії РФ планує посилити власні підрозділи на півдні та сході України із метою поновити наступальні дії.

За словами Скібіцького, нова хвиля мобілізації в РФ може зайняти до двох місяців. Багато що залежатиме як від оснащення російських резервістів, так і від військової підтримки Заходом українських захисників.

Якщо Росія програє цього разу, то Путін зазнає краху, - підкреслив представник ГУР.

За його словами, йдеться про наступи ЗС РФ у Донецькій та Харківській областях, "чи, навіть, на Запоріжжі". Проте російські окупанти вестимуть оборону у Херсоні та Криму. "Саме така кількість людей і потрібна для виконання таких завдань", - пояснив представник розвідки.

Журналісти видання також зазначають, що у разі другої хвилі мобілізації кількість особового складу російської окупаційної армії в Україні буде фактично подвоєна.

У той же час, за словами командувача угруповання Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, наразі не має безпосередньої загрози наступу окупаційної армії РФ у напрямку столиці України.

На території, що є кордоном між Україною і Білоруссю, є певні угрупування. Але, враховуючи наш потенціал, малоймовірно, що вони будуть мати успіх. Все, що зараз робиться - стримуються наші сили на північному кордоні для того, щоб ми не могли перекинути їх на схід, - зазначив Павлюк.

Військові розглядають можливі варіанти агресії в найближчі місяці.

Але для цього потрібно перекинути відповідні сили й засоби, які зараз Росією відновлюються на їхніх полігонах. Поки що таких намірів ми не бачимо, але готуємось до них, - підкреслив військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?