Кремль поставив вимоги Зеленському щодо зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль поставив вимоги Зеленському щодо зустрічі з Путіним

Кремль поставив вимоги Зеленському щодо зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили, що очікують від української влади конкретних пропозицій щодо зустрічі президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Джерело: ТАСС

За словами кремлівського речника Дмитра Пєскова, Москва не зафіксувала жодних пропозицій щодо переговорів відповідного рівня. Кремль наразі очікує надходження офіційних та конкретних пропозицій з цього приводу.

Також Пєсков загадав про ідею щодо посередництва Ватикану на переговорах Путіна та Зеленського. Офіційні представники Святого престолу підтвердили готовність Папи Римського Франциска виконати відповідні обов’язки.

Представник Путіна додав, що не може поділитися жодною конкретикою з цього питання.

“Напевно, в робочому хоча б або офіційному порядку нам повинні бути передані та озвучені якісь пропозиції конкретні. Поки немає нічого — ні за порядком денним, ні за чим”, - наголосив він.

Пєсков стверджує, що український президент ухвалює рішення самостійно, вкрай “швидко їх формулює”.

“Але все-таки у нас є теж певні процедури, певний процес формування позицій з основних, поточних питань. І, звичайно, відразу цей процес пройти дуже складно”, - пояснив речник.

Він нагадав, взаємодія щодо таких питань належить до лінії комунікації між головою Офісу президента Андрія Єрмака й заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

“Ми ж з вами пам'ятаємо слова президента Зеленського про те, що він дасть свого офісу доручення зв'язатися з адміністрацією президента Росії. Цей зв'язок здійснюється по каналах Єрмак — Козак”, - підсумував Пєсков.

Зустріч Зеленського з Путіним

Український президент у квітні на тлі нового загострення у війні прямо звернувся до російського колеги з пропозицією про переговори. Він вважає, зустріч можна було б провести у зоні бойових дій.

Пізніше Кремль прямо відмовився від ідеї, тож з української сторони пролунали інші ініціативи щодо нейтрального майданчика для зустрічі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?