Кремль різко відповів на гучну заяву Байдена щодо Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль різко відповів на гучну заяву Байдена щодо Путіна

Кремль різко відповів на гучну заяву Байдена щодо Путіна
Джерело:  online.ua

Під час кліматичної конференції ООН президент США Джо Байден розкритикував екологічну ситуацію в Росії, заявивши, що "у Путіна буквально горить тундра". У свою чергу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія вживає необхідних заходів, і при цьому визнав зв'язок між зміною клімату та лісовими пожежами.

Джерело: Комерсант 

Під час кліматичної конференції президент Штатів звинуватили Путіна у тому, що той не надає інформації про те, як він планує вирішувати питання зміни клімату у своїй країні.

 “У нього тундра горить. У нього буквально горить тундра. У нього дуже серйозні проблеми з кліматом, але він мовчить про бажання щось робити», - сказав Байден.

Тундра, як відповів на це Пєсков, справді горить. На виправдання сказав, що дії Росії за кліматом носять послідовний і "дуже серйозний, продуманий характер".

«У нас сформульовані перспективні конкретні плани роботи на цьому напрямі. У цьому випадку, швидше за все, все це не було доповідано президенту США, коли він говорив про неучасть Росії», - сказав Пєсков.

Він переконаний, що при наступній зустрічі Байдена з Путіном останній матиме чудову нагоду «розповісти президенту Байдену про те, що країна робить за кліматом».

Байден також нагадав, що Росія, як і Китай, проігнорувала зустріч G20 у Римі.

"Що стосується розчарування, то розчарування пов’язане з тим, що... не тільки Росія, а й Китай в основному не проявили себе з точки зору будь-яких зобов’язань щодо боротьби зі зміною клімату... І є причина, чому люди повинні бути розчаровані в цьому. Я сам цим розчарований" — виступив Байден.

Варто зазначити, що на території тундри в Магаданській області виникла пожежа, де за відсутності снігу під час морозу спалахнула суха рослинність. У таку пору року пожежі тут трапляються не часто. Вогонь поширюється поблизу селища Райдужний Ольського району, температура там зараз коливається в районі 15 градусів морозу. Через мороз пожежники не можуть скористатися найближчими водоймами, а місцева та держвлада не вжили заходів, щоб забезпечити пожежників спорядженням у достатній кількості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?