Кремль торгується — Кулеба озвучив прогноз щодо зустрічі Зеленського і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль торгується — Кулеба озвучив прогноз щодо зустрічі Зеленського і Путіна

Кремль торгується — Кулеба озвучив прогноз щодо зустрічі Зеленського і Путіна
Джерело:  online.ua

7 вересня очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив прогноз, що Росія повинна погодитися на зустріч українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна. За його словами, офіційна Москва "вже торгується" щодо цього питання.

Джерело: Кулеба в ефірі "Сніданку з 1+1"

Кулеба розраховує, що переговори Зеленського і Путіна незабаром відбудуться

"Гарна новина – вони вже торгуються. Якщо починалося спочатку з боку Москви, що незрозуміло, про що говорити, категорично не збігаються порядки денні і бачення цієї зустрічі, то тепер вони вже торгуються про її порядок денний. Але самітом "Кримська платформа"… ми показали, що ми про Крим ніколи не забудемо. І Крим – це не та тема, щодо якої можливі компроміси", - підкреслив український дипломат.

За словами Дмитра Кулеби, "тема Криму буде на порядку денному за будь-яких обставин, питання в тому, як це буде публічно висвітлюватися".

Очільник МЗС також звернув увагу на те, що команда українського лідера Володимира Зеленського готова до зустрічі з Путіним, а от офіційна Москва "постійно шукає привід, як з цього зіскочити", придумуючи різні приводи.

Український дипломат публічно закликав російську владу "все-таки погодитися на цю зустріч і провести відверту розмову про те, яким чином ми будемо припиняти російську агресію проти нашої держави і деокупувати наші території".

Не можна не згадати про те, що ще 5 вересня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що глава РФ Володимир Путін нарешті підтвердив готовність зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, однак за умови, що тему окупованого Криму під час цієї зустрічі сторони обговорювати не будуть. Також він вкторе поскаржився на те, що офіційна Москва не бачить політичної волі Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?