Кремль відмовляється обговорювати з Україною окупацію Херсонської та Запорізької областей
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відмовляється обговорювати з Україною окупацію Херсонської та Запорізької областей

Кремль відмовляється обговорювати з Україною окупацію Херсонської та Запорізької областей
Джерело:  online.ua

В Кремлі заявили, що не планують обговорювати статус окупованих Херсонської та частково Запорізької областей на переговорах з Україною.

Джерело: "Известия"

Окупанти не збираються повертати Україні окуповані території 

За інформацією журналістів російського видання, в Кремлі вважають, що питання окупованих після 24 лютого 2022 року територій України закрите, як і питання Донбасу та Криму.

Москва була готова зупинити спецоперацію ще у березні під час переговорів делегацій в Анталії. Тоді Україна сама запропонувала нейтральний статус та гарантії безпеки без включення до них Донбасу та Криму. Володимир Путін був готовий піти на цей крок, але на Україну натиснув Захід, і тому Київ відкликав свою пропозицію, - заявляють російські журналісти.

При цьому там також додають, що зараз ведення мирних переговорів неможливе нібито до того часу, поки президент України Володимир Зеленський "не вирішить відновити контакти на рівні переговорних груп".

За словами директора військових програм Центру Розумкова Микола Сунгуровський зазначив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не готовий до предметного діалогу з Україною щодо завершення війни.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На думку експерта, ініціатива президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо тристоронньої телефонної розмови із Зеленським та Путіним досить доречна.

У принципі ці переговори могли би бути доречними з позиції, по-перше, виміру температури хворого, тобто визначення, на що готовий піти Путін. По-друге, домовитися про якісь речі, пов'язані з гуманітарними коридорами або з тими самими поставками продовольства. Тобто із поточними питаннями, але не з політичними. Путін не готовий вести переговори про якісь поступки. Він не готовий програвати. І з цього погляду наша дипломатія має проявити сильну позицію, в яку у свій час з нами грала Росія, - підкреслив експерт.

За його словами, свого часу Кремль усіляко відмовлявся від проведення переговорів у Нормандському форматі.

Так само зараз можемо сказати і ми. Хлопці, ви хочете заморозити конфлікт? Про це ми не будемо домовлятися. Тут немає предмета переговорів. Потрібно тримати марку. Якщо наші Збройні сили завойовують якісь переговорні позиції, їх треба витримувати. Коли наші перемоги будуть відчутнішими, коли ми вийдемо на наші кордони до 2011 року, до Харківських угод, до Криму без Чорноморського флоту. Коли це буде, тоді Путін сам попросить переговори. Йому залишаться лише два варіанти: або застосовувати ядерну зброю, або просити переговори, - зазначив Сунгуровський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?