Кремль виступив із заявою про політичний притулок для Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль виступив із заявою про політичний притулок для Медведчука

Кремль виступив із заявою про політичний притулок для Медведчука
Джерело:  online.ua

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук не звертався за допомогою до свого кума Володимира Путіна після повідомлення про держзраду. Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, який запевнив, що Москва не має наміру надавати політичний притулок підозрюваному в державній зраді депутату.

Джерело: ТАСС

Пєсков каже, що Медведчук знаходиться в Україні і за допомогою або політичним притулком до Кремля не звертався. Він запевнив, що Путін не буде "допомагати" куму і втручатися у внутрішні справи України.

"Ми не збираємося втручатися в ці процеси, це внутрішні справи України. Але, звичайно, ми спостерігаємо за цим самим ретельним чином. Ми хотіли б переконатися, що за цією справою не стоїть якесь переслідування за політичними мотивами, якась кампанійщина, яка пов'язана виключно з бажанням позбутися від політичних конкурентів ", - прокоментував Пєсков оголошення підозри Медведчуку в державній зраді.

Підозра Медведчуку в державній зраді

11 травня генеральнапрокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Прокуратура має намір вимагати для Медведчука запобіжний захід у вигляді арешту. Він, за даними СБУ, знаходиться в Україні, Козак - в РФ. СБУ вже провела обшуки в одному з київських будинків Медведчука.

У правоохоронних органах є докази, що Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, змовою з керівництвом Російської Федерації і допомогою в легітимізації анексії Криму. Його і Козака звинувачують за трьома епізодами:

  • надання допомоги Росії в отриманні нафтогазового родовища в окупованому Криму - Медведчук і Козак в 2015 році вступили в попередню змову з російськими чиновниками для видобутку належать Україні корисних копалин на шельфі Чорного моря. За даними СБУ, Медведчук міг отримати право приблизно на 2% ресурсів, які можна добути в Чорноморському шельфі, а це - мільярди гривень;

  • незаконна передача Росії відомостей, що містять державну таємницю - мова йде про повідомлення

  • спецслужбам РФ секретних даних про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ;

  • вербування українців для поширення російської пропаганди.

Скільки загрожує Медведчуку

Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями:

  • ч. 1 ст. 111 - "Державна зрада"

  • ч. 1 ст. 438 - "Порушення законів та звичаїв війни"

За ними Медведчуку і Козаку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

 Фото: ssu.gov.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?