Кремль висунув свою умову для зустрічі Путіна і Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль висунув свою умову для зустрічі Путіна і Зеленського

Кремль висунув свою умову для зустрічі Путіна і Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін готовий зустрітися з українським главою Володимиром Зеленським, але якщо вчасно переговорів не буде підніматися тема деокупації Криму. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що питання Криму Путін зможе обговорювати тільки в контексті "прикордонного співробітництва".

Джерело: заява  Пєскова на росТВ

Пєсков нагадав офіційному Києву, що Путін вважає окупований Крим "своєю територією". Він також згадав пункт оновленої Конституції РФ, яку Путін переписав під себе, в якій говориться, що будь-яке обговорення відчуження територій РФ є кримінальним злочином.

Прессекретар Путіна традиційно не став згадувати, що Росія в 2014 року незаконно перекинула свої війська на український півострів і влаштувала там так званий "референдум", результати якого не визнає ніхто в світі, крім Кремля. Україна намагається домогтися деокупації півострова і Зеленський хоче використати зустріч з Путіним для обговорення цього питання.

"Наші українські візаві, наприклад, кажуть: ми будемо обговорювати Крим. Але якщо обговорювати Крим в плані розвитку прикордонного співробітництва - а Росія має прикордонне співробітництво по лінії регіонів з зарубіжними країнами, - якщо в цьому плані, то я впевнений, що Путін буде готовий. Якщо обговорювати щось інше, а не те, що Крим - регіон Російської Федерації, то ніхто не буде ніколи ні з ким це обговорювати ", - попередив Зеленського Пєсков.

Переговори Путіна і Зеленського

Український президент ще в квітні на тлі нового загострення на Донбасі особисто звернувся до Путіна з пропозицією провести переговори, без яких, на думку Зеленського, неможливо домогтися деескалації в зоні ООС. Він запропонував провести зустріч в зоні бойових дій. Але Кремль прямо відмовився від цієї ідеї.

У Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися із Зеленським, наприклад, в Москві, але підкреслили, що тема Донбасу на ній підніматися не буде. Для обговорення "проблем Донбасу" у Путіна запропонували Зеленському спочатку провести переговори з ватажками угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Кілька днів тому в Москві заявили, що підготовкою зустрічі Путіна і Зеленського з російської сторони займається заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який представляє Росію на переговорах ТКГ Донбасом. Сьогодні ж Пєсков каже, що підготовка зустрічі в "глухому куті" через Крим.

За словами прессекретаря Путіна, в питанні зустрічі президентів Росії і України потрібно ще багато попрацювати, продовжити обмін думками, і тоді вже буде видно, що з цього вийде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?