Кремль заявив про тимчасове вирішення проблеми з водою в окупованому Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль заявив про тимчасове вирішення проблеми з водою в окупованому Криму

Кремль заявив про тимчасове вирішення проблеми з водою в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

У російському уряді оголосили про нібито вирішення проблеми з водою для населення в окупованому Криму, однак рішення стане вимушено тимчасовим.

Джерело: Інтерфакс

За словами віцепрем’єр-міністра Марата Хуснулліна, було знайдено спосіб забезпечити півострів необхідними водними ресурсами. Йдеться про пробну партію води з-під Азовського моря, але експертам ще необхідно вивчити її якість.

“Ми знайшли воду на глибині 100 метрів. Те, що вода там є, це точно, питання яка… Воду вчора-сьогодні забрали, відправляють до Москви на аналіз”, - наголосив політик.

Він додав, наразі пробурені декілька свердловин, але робота у відповідному напрямку триватиме принаймні до вересня.

Саме таким чином російський окупант планує забезпечувати наступні два роки кримське населення необхідною водою.

“Ми маємо запас підземних вод, ми маємо на сьогодні економію в мережах, про всяк випадок готуємо систему по опріснювальної установці. І зараз у нас на найближчі два роки проблема в Криму вирішена”, - стверджує Хуснуллін.

Ще на початку липня окупаційний “віцепрем’єр” Криму Євгеній Кабанов оголошував, що роботи з пошуку джерел прісної води все ще тривають під Азовським морем. Тоді ж підтверджували, що до кінця липня стануть відомими обсяги води, доступні для видобутку таким шляхом.

Проблеми з водою у Криму

Нещодавно Крим та його забезпечення прісною водою став одним з елементів позову Росії проти України в Європейський суд з прав людини. Там стверджували. Що виток Дніпра знаходиться на території РФ, а українська влада нібито порушує міжнародне право, блокуючи доступ до ресурсу.

Утім, водночас російська сторона не згадала, що за міжнародним правом саме держава, яка контролює окупований регіон, має забезпечувати його населення всіма необхідними ресурсами.

Проблеми у Криму виникли, оскільки раніше півострів забезпечували водою з материкової України. Наразі ж Київ не постачає її туди з 2014 року, аби не забезпечувати російських військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?