Кремль знайшов охочих збирати трупи росіян на окупованих територіях
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль знайшов охочих збирати трупи росіян на окупованих територіях

Кремль знайшов охочих збирати трупи росіян на окупованих територіях
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським журналістам, Кремль найняв сотні мігрантів з Центральної Азії для роботи на окупованій Росією території України, зокрема й для збору трупів російських загарбників.

Джерело: "Радіо Свобода"

Мігранти усвідомлюють ризики роботи на окупованих територіях

Сотні мігрантів з Центральної Азії були найняті російськими фірмами для роботи на окупованій Росією території України, незважаючи на застереження їхньої влади не їхати в Україну. Київ також заявив, що такі працівники будуть розглядатися як поплічники російських окупантів, - йдеться в матеріалі.

За словами заробітчанина з Киргизстану, який говорив з журналістами на умовах анонімності, він усвідомлює ризики такої неприємної роботи, а також уже встиг обговорити цю тему з іншими мігрантами, які також зараз працюють на окупованих українських територіях.

Вони розповіли мені, що іноді потрапляють під обстріли і що люди гинуть. Вони займаються такою роботою, тому що перебувають у безвихідній ситуації. У деяких є борги, - заявив він представникам ЗМІ.

Громадяни з Центральної Азії збирають трупи росіян в Україні

За словами журналістів, більшість мігрантів залучені до будівництва у зруйнованих містах, таких, як Маріуполь. Однак також чимало з них просто копають окопи та збирають трупи солдатів РФ.

Що важливо розуміти, головною мотивацією для мігрантів є гроші. До прикладу, їм пропонують роботу в будівельному секторі із зарплатою від 2000 до 3300 американських доларів щомісяця. Про такі суми в Росії навіть ніхто не мріє.

За роботу в Україні російські компанії навіть обіцяли засудженим жінкам з Центральної Азії, які перебувають у російських в’язницях, гроші та зняття судимостей, - дізналися журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?