Кулеба назвав єдиний спосіб врятувати ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба назвав єдиний спосіб врятувати ОБСЄ

Кулеба назвав єдиний спосіб врятувати ОБСЄ
Джерело:  online.ua

 На переконання очільника Міністерства закордонних справ України, наразі залишився єдиний спосіб порятунку ОБСЄ — це нарешті вигнати з її складу Росію. Окрім того, важливо позбавити країну-агресора можливості впливати на процеси або рішення в організації. З такою заявою український дипломат виступив під час пресконференції з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі у Києві.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Як врятувати ОБСЄ – пропозиція Дмитра Кулеби

Я повторив своєму колезі очікування України - ми вважаємо, що єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися РФ у її складі, - зазначив очільник українського дипломатичного відомства.

На його думку, поки країну-агресорку не виженуть з організації, потрібно робити все можливе для того, щоб позбавити її можливості впливати на ті чи інші процеси та рішення, які ухвалюються всередині ОБСЄ.

Якщо до першого, повного виключення Росії із ОБСЄ, нам ще треба пройти шлях, то друге, мінімізація негативного впливу Росії на функціонування ОБСЄ, вже відбувається, - підкреслив керівник МЗС України.

Як уже згадувалося раніше, про візит глави ОБСЄ до України та Києва стало відомо 16 січня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?