Німеччина повинна дозволити іншим країнам передати Україні Leopard — віцеканцлер Габек
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина повинна дозволити іншим країнам передати Україні Leopard — віцеканцлер Габек

Німеччина повинна дозволити іншим країнам передати Україні Leopard — віцеканцлер Габек
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек публічно почав вимагати у влади ФРН не допустити зриву поставки Україні польських бойових танків Leopard через блок з боку офіційного Берліна.

Джерело:  Die Welt

Віцеканцлер Німеччини Габек підтримує дозвіл передачі Україні Leopard

Є різниця між ухваленням рішення щодо себе та перешкоджанням ухваленню рішення іншими... І, відповідно, Німеччина не повинна стояти на шляху, коли інші країни ухвалюють рішення про підтримку України, незалежно від того, яке рішення ухвалить Німеччина, - наголосив німецький політик, який уже неодноразово підтримував Україну.

Що важливо розуміти, 11 січня офіційна Варшава підтвердила, що готова передати Україні роту основних бойових танків Leopard у рамках коаліції з партнерами.

Враховуючи те, що Leopard є танком німецького виробництва, для потенційного експорту польська влада повинна отримати дозвіл федерального уряду Німеччини.

Не можна також не звернути увагу на те, що команда Володимира Зеленського окремо наполягає на поставці Leopard 2 Німеччиною.

Як відомо, офіційний Лондон також нещодавно заявив, що має намір надати Україні танки.

За словами представника уряду Німеччини, плани команди Ріші Сунака передати ЗСУ танки британського виробництва Challenger 2 не змінилили позицію офіційного Берліна, який досі ігнорував прохання передати Україні свої танки Leopard 2.

Позиція канцлера Олафа Шольца сильно залежить від президента США Джо Байдена, з яким канцлер уже тісно координував свої дії, коли минулого тижня оголосив про спільну поставку в Україну німецьких і американських бойових машин піхоти, - розповіли виданню німецькі чиновники, які говорили на умовах анонімності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?