Кулеба уточнив причини затягування зустрічі Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба уточнив причини затягування зустрічі Зеленського та Байдена

Кулеба уточнив причини затягування зустрічі Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

Особиста зустріч президентів України Володимира Зеленського та Сполучених Штатів Джо Байдена 1 вересня дійсно затягнулася - це визнали на рівні Міністерства закордонних справ і назвали причини.

Джерело: Сніданок з 1+1

За словами міністра Дмитра Кулеби, переговори двох державних лідерів вийшли за встановлені межі часу, оскільки “пішла розмова”. Українська сторона повернулася з цього візиту набагато сильнішою.

Він уточнив, що офіційний Київ в цілому досяг своєї мети, поставленої на цей американський повномасштабний візит.

“Пішла розмова. Хоча алкоголю і не було на столі, але розмова пішла дуже добре. Було про що поговорити, і це були виключно питання безпеки. Важливо, що Байден не намагався якось формально відповісти на наші запитання, на наші ідеї. Ми озвучили нові ідеї - про те, що можуть спільно з нами зробити США. Відразу почалася рефлексія обговорення”, - уточнив Кулеба причини затягування зустрічі.

Візит делегації України в США

Нещодавно міністр Кулеба уточнив, що американська сторона надала фактично “домашнє завдання” українському лідеру. За його словами, американська сторона позитивно оцінила зусилля України по глибинним реформам, зокрема в сфері правосуддя і земельної реформи.

“Президент Байден під час зустрічі показав всебічну готовність сприяти планом президента Зеленського по трансформації України в сучасну, стійку і конкурентоспроможну демократію західного зразка — гідного члена трансатлантичної спільноти”, — заявив дипломат.

Також Кулеба в цілому позитивно відзначив перебіг розмови на рівні Зеленського та Байдена у Білому домі.

“Я думаю, що вперше за 30 років тональність розмови була дружньою. Безумовно, США і президент Байден особисто підтримують Україну, а президент Зеленський цінує цю підтримку від імені народу України. Але при цьому це була дуже відверта розмова без реверансів, і там, де у нас є питання до Сполучених Штатів, ми ці питання дуже чітко ставили, і там, де є питання у Сполучених Штатів, вони їх також дуже чітко ставили. І я цим дуже задоволений, що президенти поговорили відверто, я б навіть сказав, без дипломатії, а як два лідери двох сильних країн”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?