Кулеба в ООН різко звернувся до РФ через викрадення українських дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

Кулеба в ООН різко звернувся до РФ через викрадення українських дітей

Кулеба в ООН різко звернувся до РФ через викрадення українських дітей
Джерело:  online.ua

На відкритих дебатах Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни-члени ООН максимально тиснути на Росію, щоб вона припинила порушення щодо дітей на тимчасово окупованих територіях.

Джерело: МЗС України

Кулеба вимагає у РФ імена викрадених дітей

Кулеба зачитав уривки з воєнних щоденників трьох українських дітей: Єгора Кравцова, Віолетти Горбачової та Аріни Первуніної. У дитячих записах описано жахи окупації та страждання війни.

Чому у цих та мільйонів інших українських дітей вкрадене дитинство? Тому що у Путіна імперська пухлина в голові. Тому що Росія не зважає на страждання дітей заради досягнення своїх хворих політичних цілей. Я впевнений, що у багатьох із вас у цій залі є діти. Ви б ніколи не хотіли, щоб вони пережили подібне пекло. Жодна дитина в світі не заслуговує на таке. Жодна політична мета не може виправдати це варварство, - сказав він.

Кулеба повідомив, що на сьогодні щонайменше 19 474 дитини незаконно депортовані, з них 4390 є сиротами або позбавлені батьківської опіки. Досі лише 383 дитини повернулися.

Просто зараз Росія продовжує масове викрадення та депортацію українських дітей. Огидний, жахливий, геноцидний злочин, за який Путіна та його уповноважену з прав дітей вже розшукує Міжнародний кримінальний суд.

Міністр закликав держави-члени ООН спільно вимагати, щоб Росія негайно надала список дітей, яких вивезли з України в Росію, а також надала доступ до них представникам міжнародних правозахисних і моніторингових місій.

Нагадаємо, що Росія вбила щонайменше 494 українські дитини і поранила ще 1052. Щонайменше 379 дітей зникло безвісти під час бойових дій.

Через що проходять діти в російському полоні дивіться у документальному фільмі online.ua "Понівечене дитинство".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?