Кулеба закликає Захід відключити Газпромбанк від SWIFT
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кулеба закликає Захід відключити Газпромбанк від SWIFT

Кулеба закликає Захід відключити Газпромбанк від SWIFT
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відключити від SWIFT російський "Газпромбанк", який використовується одночасно для отримання європейської плати за нафту і газ і для виплат зарплат солдатам РФ, які воюють в Україні. Такою була реакція дипломата на розслідування журналістів програми "Схеми".

Джерело: Твіттер-сторінка Дмитра Кулеби

Кулеба вимагає, щоб партнери відключили Газпромбанк від SWIFT

Українські журналісти-розслідувачі виявили, що російський "Газпромбанк" використовується як для отримання європейських платежів за газ і нафту, так і для виплати зарплат російським військам, які ведуть агресивну війну проти України. Яка іронія. На "Газпромбанк" потрібно накласти санкції та відключити від SWIFT, - наголосив Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, 28 червня українські журналісти-розслідувачі із програми "Схем" виявили, що офіційна Москва виплачує заробітні плати та надбавки своїм солдатам, які ведуть війну проти України, через Газпромбанк – він досі уникає серйозних санкцій міжнародної спільноти, зокрема і відключення від SWIFT.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?