Нідерландські бізнесмени вирішили "робити росіян щасливими" на тлі війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерландські бізнесмени вирішили "робити росіян щасливими" на тлі війни в Україні

Нідерландські бізнесмени вирішили "робити росіян щасливими" на тлі війни в Україні
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, компанії із Нідерландів продовжують ввозити в Росію квіти, оскільки на цей товар не поширюються санкції Євросоюзу, а виробники та експортери досі хочуть "робити росіян щасливими" після року повномасштабної війни проти України.

Джерело:  NU

Нідерландські компанії потрапили у скандал через бізнес у Росії

Що важливо розуміти, багато нідерландських товарів, які до 24 лютого 2022 року ввозили в Росію, – більше не дозволено продавати росіянам через санкції офіційного Брюсселю.

Однак, за словами іноземних журналістів, квіти під ці обмеження не потрапили, тоді як, наприклад, кущ троянди – все-таки потрапив.

Ідея полягає в тому, що у РФ можуть заробляти гроші на рослинах або кущах, а на квітах – ні. Саме тому квітникарі не бачать особливих моральних заперечень проти того, щоб продавати квіти росіянам, які уже рік ведуть повномасштабну війну проти українців.

Тюльпани роблять людей щасливими, – цинічно заявив редакції видання представник нідерландської компанії Smit Flowers Ар'ян Сміт.

Він також підтвердив, що весь тюльпановий сектор Нідерландів щороку продавав у Росію близько 6% цих квітів, майже всі – до 8 Березня.

Окрім того, наголошується, що виробник півоній з Гелдерланду, який говорив з журналістами на умовах анонімності, визнав, що завжди продавав багато півоній в Росію й не планує відмовлятися від цього заробітку попри війну в Україні.

Все одно будуть росіяни, яким потрібні квіти. Кожен євро, витрачений на квіти, більше не може піти на танки, – виправдав він себе.

Квітковий бізнес у Нідерландах все одно постраждав

За словами журналістів, обсяг експорту квітів із Нідерландів до РФ постраждав від інших санкцій. Насамперед йдеться про транспортні перевезення, які стали проблематичнішими, адже російським ваговозам заблокований в'їзд на територію Євросоюзу.

Ба більше, відомо, що суттєво ускладнилися фінансові операції з росіянами та зростають витрати на енергоносії.

Як стверджують представники нідерландської Асоціації оптовиків квіткової продукції, країна-агресорка уже випала з першої десятки експортних напрямків цього товару.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?