"Лакричну піцу" Андерсона хочуть вилучити зі списку претендентів на Оскар
Категорія
Культура
Дата публікації

"Лакричну піцу" Андерсона хочуть вилучити зі списку претендентів на Оскар

"Лакричну піцу" Андерсона хочуть вилучити зі списку претендентів на Оскар
Джерело:  online.ua

Група азіатсько-американських активістів закликає бойкотувати фільм-претендент на "Оскар" Пола Томаса Андерсона. У картині "Піца з лакриці" є випадок використання фальшивого азіатського акценту, що їх обурило.

Джерело: NBC News

У фільмі білий чоловік-ресторатор, роль якого виконує Джон Майкл Хіггінс, розмовляє зі своєю японською дружиною з фальшивим азіатським акцентом. Він знову з'являється у фільмі з іншою японкою, своєю новою дружиною, і він повторює цей ляп.

Незважаючи на те, що фільм отримав надзвичайно позитивні відгуки, в соціальних мережах розкритикували його за зображення расизму без будь-яких відштовхувань з боку його героїв.

Через випадковий расизм, виявлений у фільмі «Піца з лакриці», Media Action Network for Asian Americans (MANAA) вважає, що фільм Пола Томаса Андерсона не заслуговує на номінації в категоріях «Кращий фільм», «Найкращий режисер» або «Найкращий оригінальний сценарій». , і просить інші асоціації кінокритиків відмовитися від цього в цьому сезоні нагород, – йдеться у заяві MANAA від 18 грудня.

Зазначимо, за підсумками 2021 до списків кращих фільмів року «Лакричну піцу» включили такі видання, як Empire, Esquire, The Guardian, Rolling Stone...

Зростання злочинів на  ґрунті ненависті до азіатської меншини

Сам Андерсон, режисер і сценарист «Лакричної піци», у відповідь на звинувачення сказав, що сюжет розгортається в Америці 1970-х років, а тоді все було по-іншому, і подібні сценки відбувалися суцільно, і ніхто не вважав їх расистськими, і що так, відтоді етика та мораль суттєво еволюціонували. Проте цілком розумний коментар постановника незадоволених активістів не заспокоїв.

Засипати його номінаціями та нагородами нормалізує більш кричущі насмішки над азіатами в цій країні, посилаючи сигнал про те, що їх можна висміювати, — заявила група, відзначаючи сплеск злочинів на ґрунті ненависті проти азіатських країн під час пандемії коронавірусу.

Згідно з оновленими даними, опублікованими ФБР у жовтні, у 2020 році кількість злочинів на ґрунті ненависті саме до азіатів зросла більш ніж на 73 відсотки. Це був непропорційний ріст порівняно зі злочинами на ґрунті ненависті загалом, кількість яких зросла на 13 відсотків.

Читайте також:

  • Netflix офіційно локалізували на території України.

  • Netflix випустив трейлер нового сезону серіалу "Дивні дива".

  • Netflix зняв серіал про жахливі вбивства під Копенгагеном — трейлер вразив мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?