Лапорта озвучив катастрофічний борг Барселони, який зірвав контракт з Мессі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Лапорта озвучив катастрофічний борг Барселони, який зірвав контракт з Мессі

Лапорта озвучив катастрофічний борг Барселони, який зірвав контракт з Мессі
Джерело:  online.ua

Каталонський футбольний клуб “Барселона” не приховувала свого скрутного фінансового становища, яке зумовило втрату Ліонеля Мессі, однак тільки у понеділок, 16 серпня, президент Жоан Лапорта розкрив суму боргу.

Джерело: пресконференція Лапорти

За його словами, в цілому заборгованість сягає до 1,35 мільярда євро, що говорить фактично про катастрофу для команди.

Лапорта визнав, що вважає ситуацію надзвичайно серйозною - сума заборгованості клубу збільшилася лише за період з січня 2020 року на 200 мільйонів євро.

Контракт Мессі з Барселоною

Домовленості між каталонським клубом та аргентинською зіркою футболу втрачали чинність влітку 2021 року, Однак сторони планували узгодити їх продовження. Передбачалося, що Мессі отримає набагато меншу зарплату - настільки він бажав залишитися у команді, якій віддав 21 рік.

Утім, це стало неможливим через правила іспанської Ла Ліги - вона заявила про фінансовий фейр-плей. Клуб не зміг підписати Мессі, оскільки той погоджувався на “пільгову” пропозицію через своє особливе становище.

Ситуація в Барселоні

“Ситуація гірша, ніж те, про що нам говорили, і те, що ми отримували, виробляючи розрахунки на підставі офіційних даних... Мессі хотів залишитися. Я дякую всім, хто місяцями вів переговори в таких складних умовах. Це потрібно було зробити за певний час, через те, що у Мессі були інші пропозиції, плюс фінансовий фейр-плей, але процес в якийсь момент потрібно було зупинити”, — уточнив Лапорта на попередніх брифінгах.

Мессі після виходу з “Барселони” недоотримав мільйони євро, які клуб був зобов’язаний сплачувати йому як зарплату. За оприлюдненими даними, наразі вже перед нападником ПСЖ “Барселона” має значну заборгованість. Відповідно неофіційним даним інсайдерів вона на цей момент сягає 39 мільйонів євро.

Передбачається, що гроші він отримуватиме під час гри вже у ПСЖ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?