Журналісти з'ясували, скільки Берселона заборгувала Мессі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Журналісти з'ясували, скільки Берселона заборгувала Мессі

Журналісти з'ясували, скільки Берселона заборгувала Мессі
Джерело:  online.ua

Зірковий аргентинський футболіст Ліонель Мессі після виходу з каталонської “Барселони” недоотримав мільйони євро, які клуб був зобов’язаний сплачувати йому як зарплату.

Джерело: El Mundo Deportivo

За оприлюдненими даними, наразі вже перед нападником ПСЖ “Барселона” має значну заборгованість. Відповідно неофіційним даним інсайдерів вона на цей момент сягає 39 мільйонів євро.

Цей бонус прописали ще в попередньому контракті між Мессі та “Барселоною”.

Журналісти відзначили, що аргентинський футболіст заради команди, якій віддав 21 рік своєї професійної кар’єри, вже погодився на зниження річної зарплати ледь не удвічі. Утім, економічні та структурні перешкоди за правилами Ла Ліги не дозволити затвердити відповідний контракт.

Відставка Мессі з Барселони

Аргентинець віддав команді понад два десятиріччя свого життя. Він зіграв за каталонців 778 матчів, забив 672 голи і віддав 305 асистів.

Окрім того, наголошується, що Ліонель 10 разів зміг виграти з "Барсою" Ла Лігу, сім раз Кубок і 8 разів Суперкубок Іспанії, чотири рази перемагав в Лізі чемпіонів, по три рази був володарем Суперкубка УЄФА і Клубного чемпіонату світу.

Футболіст офіційно отримав статус вільного агента ще 1 липня. Президент “Барселони” Жоан Лапорта доклав надзвичайних зусиль, аби пролонгувати домовленості з Мессі. Клубна сторона мала бажання підписати відповідні документи до того, як контракт втратив чинність, однак цього не сталося.

“Ситуація гірша, ніж те, про що нам говорили, і те, що ми отримували, виробляючи розрахунки на підставі офіційних даних... Мессі хотів залишитися. Я дякую всім, хто місяцями вів переговори в таких складних умовах. Це потрібно було зробити за певний час, через те, що у Мессі були інші пропозиції, плюс фінансовий фейр-плей, але процес в якийсь момент потрібно було зупинити”, — уточнив Лапорта.

Мессі в ПСЖ

Наразі аргентинський спортсмен вже узгодив контракт з паризьким футбольним клубом. Він сподівається, що йому у складі нової команди вдасться знову стати тріумфатором Ліги чемпіонів.

“Саме тому я тут. Це клуб з амбіціями… Моя мрія — ще раз виграти Лігу чемпіонів, і я думаю, що це ідеальне місце для цього”, - підтвердив Мессі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?