Журналісти дізналися про контракт Мессі з новим клубом
Категорія
Спорт
Дата публікації

Журналісти дізналися про контракт Мессі з новим клубом

Журналісти дізналися про контракт Мессі з новим клубом
Джерело:  online.ua

Аргентинський зірковий футболіст Ліонель Мессі після резонансного розриву з іспанською “Барселоною”, якій він віддав більшу частку життя, вже узгодив контракт з новим клубом.

Джерело: журналіст Фабріціо Романо у Twitter

За словами репортера, футболіст вже домовився про вдягання форми паризької команди ПСЖ. Передбачається, що аргентинець гратиме за французів у наступні два роки, а контракт матиме можливість пролонгування на додатковий сезон (до літа 2024 року).

Зарплата Мессі в ПСЖ сягатиме 35 мільйонів євро на рік, а також її доповнюватимуть різноманітні бонуси. Вже незабаром він особисто прилетить до Парижу заради затвердження договору.

Вихід Мессі з Барселони

Футболіст офіційно отримав статус вільного агента ще 1 липня. Президент “Барселони” Жоан Лапорта доклав надзвичайних зусиль, аби пролонгувати домовленості з Мессі. Клубна сторона мала бажання підписати відповідні документи до того, як контракт втратив чинність, однак цього не сталося.

Вже у серпні стало відомо, що гравець остаточно залишить лави каталонського клубу. До цього конфлікту виявилася причетна система, в якій функціонує іспанська Ла Ліга.

Ситуація дійшла до ймовірного продовження контракту на 5 років, однак правила Ла Ліги завадили цьому.

“Ситуація гірша, ніж те, про що нам говорили, і те, що ми отримували, виробляючи розрахунки на підставі офіційних даних... Мессі хотів залишитися. Я дякую всім, хто місяцями вів переговори в таких складних умовах. Це потрібно було зробити за певний час, через те, що у Мессі були інші пропозиції, плюс фінансовий фейр-плей, але процес в якийсь момент потрібно було зупинити”, - уточнив Лапорта.

Кар’єра Мессі в Барселоні

Аргентинець віддав команді понад два десятиріччя свого життя. Він зіграв за каталонців 778 матчів, забив 672 голи і віддав 305 асистів.

Окрім того, наголошується, що Ліонель 10 разів зміг виграти з "Барсою" Ла Лігу, сім раз Кубок і 8 разів Суперкубок Іспанії, чотири рази перемагав в Лізі чемпіонів, по три рази був володарем Суперкубка УЄФА і Клубного чемпіонату світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?