УЄФА готує потужний пакет допомоги клубам через пандемію
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готує потужний пакет допомоги клубам через пандемію

УЄФА готує потужний пакет допомоги клубам через пандемію
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА ухвалило рішення щодо розподілу потужного пакета грошової допомоги поміж європейськими футбольними клубами, які потребують допомоги на тлі пандемії коронавірусу.

Джерело: Bloomberg

За даними інформованих анонімних джерел, передбачається створення фонду, обсяг якого сягатиме від 2,35 до 7 мільярдів доларів США. Клуби отримають змогу залучитися до грошей за низькими процентними ставками, а також зможуть реструктуризувати чинні позики на довготривалий період - від 5 до 7 років.

Для виділення коштів УЄФА певний час вела переговори з британською інвестиційною компанією Centricus Asset Management.

Створення фонду фінансування стане одним з трьох елементів глобальної стратегії, яку розробляють на рівні континентальної федерації для подолання наслідків пандемії - вона надзвичайно вдарила по спорту ще навесні 2020 року, а клуби не оговтаються від неї ще довгі роки.

У стратегію буде закладено створення грошового резерву на випадок кризових ситуацій, а також введення нових правил у положеннях УЄФА щодо фінансового фейр-плею, яке передбачає нечесну конкуренцію поміж клубами.

Перш за все в УЄФА передбачають введення обмежень за заробітну плату для футболістів. Це сприятиме припиненню практики, яка полягає в узгодженні топових футболістів контрактів виключно з клубами найвищого рівня типу “Челсі” чи “Манчестер Юнайтед”.

УЄФА відзначає, що для європейського футболу наразі настали важкі часи. Уперше відляски майбутньої кризи були помічені під час сезону 2019-2020 років. Криза стала першою після 2008 року - прибутки галузі скоротилися одразу на 13% до 25,2 мільярда євро.

Одним з найбільш красномовних прикладів наслідків для футболу Європи стала ситуація навіть у кількох престижних клубах. У каталонській “Барселоні” зірвався контракт з Ліонелем Мессі, який грав у команді 21 рік через нестачу фінансів для цього. Наслідок - Мессі пішов у французький ПСЖ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?