Латвія остаточно ввела ембарго на товари з Росії та Білорусі — що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Латвія остаточно ввела ембарго на товари з Росії та Білорусі — що відомо

Латвія
Джерело:  online.ua

У Латвії офіційно затвердили список товарів, на які з 8 березня накладається заборона імпорту з Росії та Білорусі.

Які товари заборонила Латвія

Кабінет міністрів Латвії опублікував список заборонених товарів:

  • для всіх овочів,

  • для всіх фруктів, ягід і горіхів,

  • для всіх зернових,

  • кормову сировину та готові корми.

В уряді країни зазначили, що Латвія як прикордонна з Росією країна намагається домогтися якнайшвидшого розриву економічних зв'язків з країною-агресором, і ця латвійська ініціатива щодо заборони імпорту є додатковим елементом спільної політики санкцій ЄС.

Також там підкреслили, що прийняті рішення відображають спільні цінності латвійської держави, не впливаючи на її розвиток.

Чому ЄС не ввів санкції проти агропродукції з РФ

У Латвії нагадують, що після вторгнення Росії в Україну, у ЄС прийняли стратегічне рішення «якнайшвидше поступово припинити залежність від імпорту російського газу, нафти та вугілля».

Харчовий сектор також було визначено як один із стратегічно важливих секторів, у якому необхідно покласти край залежності ЄС. Після цього рішення ЄС прийняв 12 пакетів санкцій.

Водночас з гуманітарних причин ЄС не піддав санкціям імпорт продовольства та сільськогосподарської продукції з Росії.

За даними уряду Латвії, у 2023 році країни ЄС імпортували з Росії продукції на загальну суму 2,7 млрд євро, що на 2% більше порівняно з 2021 роком.

З Росії в ЄС імпортуються всі види продовольчої та сільськогосподарської продукції - риба, крупи, корми для тварин, а також молочні продукти, кондитерські вироби з цукру та ін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?