Латвія анонсувала міжнародну конференцію з питань окупованого Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Латвія анонсувала міжнародну конференцію з питань окупованого Криму

Латвія анонсувала міжнародну конференцію з питань окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Віцеспікерка латвійського Сейму Дагмара Бейтнере-Ле Галла і посол Латвії Ілгварс Клява анонсували проведення в країні міжнародної конференції з питань окупованого Криму. Про це вони заявили під час зустрічі з заступницею голови Верховної Ради Оленою Кондратюк. Крім того, сторони домовилися всіляко сприяти заходам в рамках Кримської платформи.

Джерело: пресслужба ВР

Учасники зустрічі домовилися скоординувати зусилля для проведення заходів Кримської платформи. Зокрема, Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як прикладу порушення міжнародного права.

Кондратюк відзначила, що Рада цінує створення в Сеймі Латвії групи Кримської платформи. Бейтнере-Ла Галла запевняла, що суверенітет і територіальна цілісність України є важливими для Латвії. За її словами, Рига готова до активної роботи в рамках Кримської платформи.

Питання щодо євроатлантичної інтеграції України

Крім згаданого питання щодо окупації Криму, частину зустрічі присвятили також обговоренню євроатлантичної інтеграції України. Зокрема, йшлося про налагодження взаємного контакту в ПАРЄ в рамках формату Балтік+ та активізацію співпраці України з ініціативою Трьох морів.

 «Маємо спільно реагувати на гібридні загрози, які стоять перед нашими країнами та безпекою в усій Європі. Це необхідність спільно протистояти Північному потоку-2 як геополітичному проєкту РФ. Це також застосування всіх можливих санкцій до обраних в окупованому Криму депутатів Держдуми РФ та організаторів незаконних виборів», - наголосила Олена Кондратюк.

Нагадаємо, під час саміту Кримської платформи, що відбувся цього серпня у Києві, столицю України відвідали представники США, всі члени ЄС, Грузії, Молдови, Туреччини, Північної Македонії, Австралії, Нової Зеландії, Японії, Канади, Ісландії. Загальна кількість представників – 46, серед них були присутні 9 президентів, 4 прем’єр-міністри, 14 голів МЗС. У саміті взяли участь всі країни ЄС і НАТО, країни G7 у повному складі та країни нормандського формату, за виключенням РФ.

За результатами Кримської платформи підписали Декларацію, на сторінках якої дипломати та інші високопосадовці всіх згаданих країн висловили свою підтримку щодо територіальної цілісності України, закликавши Росію до участі у Платформі, при цьому засудивши порушення нею кордонів України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?