Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні через режим Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні через режим Лукашенка

Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні через режим Лукашенка
Джерело:  online.ua

Протистояння на кордонах Латвії та Білорусі, в яких фактично нелегальні мігранти стали зброєю режиму Олександра Лукашенка, примусили офіційну Ригу оголосити надзвичайний стан у відповідній зоні.

Джерело: голова МВС Латвії Марія Голубєва у Twitter

Згідно з її уточненням, надзвичайний стан на кордоні пов’язаний саме з мігрантами.

“Ухвалено рішення на рівні уряду про оголошення надзвичайного стану на кордоні Латвії. Посилення заходів з прикордонної безпеки відбудеться невідкладно”, - наголосила міністерка.

Ситуація на кордоні Білорусі

Від агресивної політики режиму Лукашенка вже тривалий час потерпає Литва. Туди силовики режиму спрямували влітку сотні нелегальних мігрантів з Азії, зокрема з Іраку, які прибули до Білорусі легальним шляхом.

Десятки людей періодично опинялися у пастці, оскільки литовська влада не може пропускати нелегалів через кордон, а білоруська сторона цинічно не пускала людей назад - через це уряд Іраку оголосив про припинення рейсів у республіку та евакуацію звідти своїх земляків.

Реакція ЄС

13 липня шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель офіційно повідомив, що наразі офіційний Брюссель розглядає можливість введення новий санкцій проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка через ситуацію з мігрантами на кордонах Литви і Польщі.

Також санкції допустили в уряді Литви ще у липні. Вони повинні торкнутися повітряного руху. За словами міністра оборони Арвідаса Анушаускаса, йдеться про авіакомпанії, які причетні до транспортування мігрантів у Білорусь.

“Ми просто повинні зробити все, щоб перетин кордону був проблематичним, а ці люди, які включаються в організацію нелегальних потоків, відчули санкції. І я думаю, що це лише питання часу, поки ми ідентифікуємо людей, підприємства, установи, організації та внесемо їх до санкційного списку Євросоюз”, — наголосив він.

Своєю чергою Лукашенко оголосив про максимально жорсткі заходи на кордонах з Україною, Литвою, Польщею і Латвією через нібито “загрозу”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?